Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 03.04.2018 10:11:20

Košarkarji Villanove prvaki lige NCAA

Reuters
Košarkarji univerze Villanova so v finalu univerzitetnega prvenstva NCAA premagali Michigan z 79:62. Največ zaslug za to je imel Donte DiVincenzo, ki je predvsem v prvem polčasu spravljal v obup obrambo tekmecev, na koncu pa je dosegel 31 točk, rekordnih za igralca, ki je tekmo začel na klopi.

DiVincenzo je zaradi odlične predstave dobil nagrado za najboljšega igralca zaključnega turnirja, ki ga je gostil San Antonio.

"Nisem si mislim, da me čaka takšen večer. Nekako sem se znašel v ritmu in igral," je po tekmi, ki velja za vrhunec takoimenovane marčevske norosti, povedal DiVincenzo.


Villanova je osvojila tretji naslov prvaka lige NCAA, pred tem je bila najboljša v letih 1985 in 2016. Pred obračunom z Michiganom, ki je prvenstvo NCAA osvojil le enkrat, je za favoritinjo veljala univerza Villanova, ki je bila prva nosilka.

Michigan je začel pogumno in sredi polčasa vodil z 21:14. DiVincenzo je nato stvari vzel v svoje roke, do polčasa je njegova ekipa vodila s 37:28.

Moritz Wagner je na začetku drugega polčasa še zmanjšal zaostanek Michigana, a je Villanova hitro spet zagospodarila. Osem minut pred koncem tekme je bilo 62:44 in jasno je bilo, da Michigan ne more premagati Villanove.

Značke: košarka, študenti, zda

Članki iz rubrike