Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
28.01.2018 13:05:07
Deli članek:

Alen Omić povzročil razkol med Beograjčani: Poglejte, kakšno podporo je dobil sinoči v centru mesta (foto)

Prah okoli prihoda slovenskega košarkarja bosanskega rodu Alena Omića v Crveno zvezde, se nikakor ne poleže.

Prvi nastop občasnega slovenskega reprezentanta za svoj novi klub, prejšnji teden v evroligi z Olympiacosom, je minil v znamenju žaljivk, ki so prihajale iz tribune z najglasnejšimi navijači rdeče-belih Delijami. Na drugi strani so ob tem preostali navijači Crvene zvezde izrazili nestrinjanje in Omiću dali podporo.


Delije so na tekmi tudi razvile transparent, na katerem je pisalo: "Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija", torej da Albanci s Kosova, Hrvati in muslimani niso njihova družba oziroma družina. Obenem so upravi zagrozili z bojkotom tekem, če ta ne bo prekinila pogodbe z Omićem.

Omić se je po tekmi odzval predvsem modro, češ da transparenta sploh ni videl, za navijače Crvene zvezde pa je dejal, da so zanj najboljši na svetu. "Sem sem prišel igrati košarko, zato sem bil med tekmo osredotočen na dogajanje na parketu. Želim pomagati ekipi, da doseže čim več zmag."


Za prav poseben odziv na vse to dogajanje pa je včeraj zvečer poskrbela skupina mladih Beograjčanov, ki so se v centru srbskega glavnega mesta pojavili s transparentom z zelo jasnim sporočilom: "Hrvati, Bošnjaci, Albanci u ovom gradu nisu stranci." Oziroma v prevodu: "Hrvati, Bošnjaki in Albanci v tem mestu niso tujci."