Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 10.01.2018 08:25:07

Ufff, kako se je ISKRILO: Rekordni Dragić spet na tapeti, tokrat je s Slovencem želel obračunati zvezdnik Toronta (video)

Slovenski košarkar Goran Dragić je bil prvi strelec Miami Heat, ki so v noči na sredo v Torontu premagali Raptors z 90:89.

Dragić je v 39 minutah igre dosegel 24 točk in ujel 12 odbitih žog, s čimer je izenačil rekord kariere. V zadnji sekundi je za zmago gostov zadel Wayne Ellington, ki je lepo sprejel Dragićevo podajo. Prvi strelec Toronta je bil DeMar DeRozan s 25 točkami.

"Mislil sem, da bo metal za tri, a se je odločil za preigravanje in zadel, ko je bilo najbolj pomembno," je o zadnjem Ellingtonovem metu dejal Dragić, ki je lepo našel soigralca s podajo. Ellington sicer slovi kot prvi strelec trojk pri Miamiju, a je tokrat presenetil vse in se s preigravanjem sprehodil pod koš in zadel za zmago.

Dvoboj v Torontu je minil v precej razgretem ozračju, saj so si številni košarkarji med tekmo skočili tudi v lase. Na robu pretepa sta bila tudi Dragić in DeRozan, a so mednju hitro skočili soigralci, trener Miamija in sodniki.

Tri desetinke pred koncem tekme je Ellington, ki je sicer prvi strelec Miamija po doseženih trojkah, zadel za 90:89, gostiteljem pa je zmanjkalo časa, da bi izenačili. Dve minuti pred koncem je DeRozan poskrbel za vodstvo domačih s 87:86, a je Dragić odgovoril s polaganjem 19 sekund pred koncem in popeljal Miami do vodstva z 88:87.

A DeRozan še ni končal. Ujel je lastno odbito žogo tri sekunde pred koncem in raptorjem spet zagotovil vodstvo, nato pa je zablestel igralec s klopi Ellington, ki je tekmo končal s 15 točkami. Rezervni igralec vročice Bam Adebayo je dodal 16 točk, Hassan Whiteside pa 13 točk in 15 skokov.

V tretji četrtini sta zaradi vroče krvi, podelila sta si tudi nekaj zaušnic, predčasno v slačilnico morala Serge Ibaka iz Toronta in košarkar Miamija James Johnson. Toronto je tako vknjižil 11. poraz ob 28 zmagah, Miami je zabeležil 23. zmago, ima pa 17 porazov.

Sinoči so bile na sporedu še tri tekme. Portland Trail Blazers so Oklahoma City premagali s 117:106, C.J. McCollum pa je dosegel 27 točk. Shabazz Napier, ki je tekmo začel namesto še vedno poškodovanega Damiana Lillarda, je dodal 21 točk za Portland, Jusuf Nurkić pa 20. Za Oklahomo sta bila najboljša Russell Westbrook in Paul George, ki sta dosegla vsak po 22 točk.

Dallas Mavericks so doma s 114:99 premagali Orlando Magic, nemški zvezdnik Dirk Nowitzki in Dennis Smith Jr pa sta za zmagovalce dosegla vsak po 20 točk. Nowitzki je odigral že svojo 1435. tekmo NBA, prav na vseh je bil član teličkov, s čimer se je prebil pred Karla Malonea na lestvici večnih košarkarjev, ki so v karieri igrali zgolj za en klub. Rekord ima še vedno John Stockton s 1504 tekmami za Utah Jazz. Tudi Malone je v karieri igral za Jazz. Prvi strelec Orlanda je bil igralec s klopi Aaron Gordon, ki je dosegel 19 točk.

Los Angeles Lakers so z 99:86 ugnali Sacramento Kings. Julius Randle je za gostitelje dosegel 22 točk, 14 ujetih žog in šest podaj, Lonzo Ball je dodal pet točk, 11 skokov, 11 podaj in pet ukradenih žog. Srb Bogdan Bogdanovič je bil prvi strelec Sacramenta z 19 točkami.

Izidi
Toronto Raptors - Miami Heat                    89:90
(Goran Dragić 39 minut, 24 točk, 12 skokov za Miami)
Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 106:117
Dallas Mavericks - Orlando Magic               114:99
Los Angeles Lakers - Sacramento Kings           99:86
Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike