Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

STA
STA
0 12.05.2017 08:30:21

Oslabljeni San Antonio Spurs v konferenčni finale

Reuters
Košarkarji San Antonio Spurs bodo zaigrali v finalu zahodne konference končnice lige NBA. Petkratni prvaki lige so namreč v boju na štiri zmage v Teksasu pred 18.500 gledalci dobili šesto tekmo dvoboja s Houston Rockets s 114:75 ter se bodo za finale prvenstva pomerili s prvimi favoriti za šampionski naslov, Golden State Warriors.

Čeprav so nastopili brez poškodovanih prvega zvezdnika ekipe Kawhija Leonarda in francoskega veterana Tonyja Parkerja, Spurs niso imeli nobenih težav z gostitelji. Na poti do 13. nastopa v konferenčnem finalu je blestel zlasti LaMarcus Aldridge s 34 točkami in 12 skoki, Jonathon Simmons je k zmagi dodal 18 točk.

Aldridge, ki že enajsto sezono igra v NBA in drugo sezono nosi dres San Antonia, se je po šestih poskusih prvič prebil v finale zahoda. "Res se je izkazal. Zahteval žogo, iskal dobre položaje za met, pobiral žogo pod obročema, za nameček pa je še zelo, zelo dobro podajal žogo soigralcem. V bistvu je vodil našo igro," je po tekmi Aldridgea pohvalil trener ostrog Gregg Popovich.

"Danes sem bil morda malo več pri žogi, zato sem imel več priložnosti, da napolnim koš. Skušal sem nadzorovati igro, najti pravi ritem in ga zadržati celotno tekmo. Menim, da mi je kar uspelo," pa je dejal Aldridge.


San Antonio je že ob polčasu vodil za 19 točk in ni popustil do konca. Zdaj bo prvič zaigral v finalu zahodne konference vse od leta 2014, ko je osvojil šampionski naslov. Prva tekma z Golden State Warriors bo na sporedu v nedeljo.

Prvi strelec Houstona je bil Trevor Ariza z 20 točkami, kandidat za najkoristnejšega igralca (MVP) James Harden pa je po sinočnji predstavi izgubil vse možnosti, da bi osvojil laskavi naslov, saj je dosegel le deset točk pri metu 2:11, preden je zaradi osebnih napak predčasno končal tekmo.

Po tekmi je bil Harden zelo jasen o tem, kdo je kriv za poraz raket. "Vse pade na moje rame. Sam prevzemam vso odgovornost za poraz, na obeh koncih parketa. Težko je, še posebej bo težko preboleti način, kako smo izgubili šesto tekmo in to še pred domačimi navijači. Vendar se je zgodilo in morali bomo iti naprej," je dejal Harden.

Trener gostiteljev Mike D'Antoni po tekmi ni bil prepričan, ali je veliko razočaranje po porazu na peti tekmi, ki bi jo Houston lahko dobil, botrovalo tokratni slabši predstavi njegovih varovancev: "Najverjetneje gre za to. Včasih te enostavno udari v obraz. No, ne glede na to, kaj je botrovalo današnji slabi predstavi, danes enostavno nismo znali igrati košarke."

Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike