Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
08.05.2017 13:17:25
Deli članek:

Teorija zarote ali dobro načrtovana poteza v ligi NBA? Sta dvojčka ukanila vse po vrsti?

Reuters

Markieff in Marcus Morris sta brata dvojčka, ki sta si praktično na las podobna, oba igrata v najmočnejši ligi na svetu.

Te dni se je v ZDA pojavil sum, da sta na drugi tekmi polfinala zahodne konference med Bostonom in Washingtonom napravila ukano in je namesto Markieffa v Bostonu igral Marcus. Markieff si je namreč na prvi tekmi zvil gleženj, vse skupaj je bilo videti precej grdo, na drugem srečanju pa je igral, kot da se ni nič zgodilo, ter dosegel 16 točk. In hitro se je razvila teorija, da ne slučajno, ampak se je v njegovem dresu pač pojavil Marcus, s katerim sta praktično enakega videza, imata tudi skoraj enake tatuje, tako da bi ju po tem težko razlikovali.

Do leta 2015 sta bila soigralca pri Phoenixu, od takrat pa Marcus nosi dres Detroita, Markieff pa je od srede lanske sezone član Washingtona. "Ni 'šans', da bi to naredila. Ne na tem nivoju. V srednji šoli? Morda, v tem trenutku pa zagotovo ne," je o tem dejal zelo dober prijatelj dvojčkov. Enakega mnenja je tudi njun soigralec z univerze: "Ljudje so nori, sem si mislil. Stoodstotno se to ni zgodilo!"

Zanimivo, da je Markieff nekoč priznal, da sta si v srednji šoli zamenjala dresa, ko se je Marcus poškodoval, sam pa je že imel pet osebnih napak. "Ne bi mogla narediti te prevare," je trdno prepričan že omenjeni prijatelj. "Zelo sta si podobna, toda njun slog igre je drugačen. Takoj bi prepoznal Marcusa, ne po videzu, pač pa po tem, kako meče, kako se giblje, že kako se ogreva. Preprosto sta si v tem različna in dobro poučeni ju hitro ločimo."

Temu razmišljanju se pridružuje tudi soigralec z univerze: "Ne bi moglo delovati. Natanko vem, kdo je kdo, enako številni drugi, ki so dolgo časa z njima. Markieff je večji in malo debelejši, tudi obraz ni isti, bradi sta drugačni."

Ko se je stvar kar močno razširila po spletu, se je oglasil tudi sam Marcus in zatrdil, da nikoli ne bi zaigral za ekipo, katere član ni in teorijo označil za smešno. Ampak vseh vseeno ni prepričal, tako kot to recimo nikoli nista storila ameriška smučarska brata dvojčka Phil in Steve Mahre, ki sta v 80-ih dvignila prah, na eni od tekem naj bi namreč boljši Phil v drugi vožnji nastopil namesto takrat vodilnega Steva.