Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
05.05.2017 10:14:06
Deli članek:

Spektakularno: Košarkarjev neverjeten polet, ki se mu vsi čudijo (video)

vszi

Ena od bolj nepriljubljenih stvari pri sodobnem nogometu je simuliranje prekrškov.

Velikokrat smo že videli, kako skušajo nogometaši s teatralnim padcem ali kakšno podobno (pretirano) gesto izsiliti prekršek. In tega res nihče ne mara.

Nekaj podobnega pa so zdaj videli tudi ljubitelji lige NBA, kjer je v polnem teku končnica tekmovanja. Prav ta del sezone vselej postreže z najboljšo košarko, košarkarji se po svojih najboljših močeh trudijo, da bi se na koncu veselili prestižne lovorike. Povsem preprosto povedano, celotno dogajanje se dvigne na precej višjo raven.

To je bilo očitno tudi v tretji tekmi polfinala vzhodne konference, v kateri je bil Washington s 116:89 boljši od Bostona in rezultat v zmagah znižal na 1:2. Dvoboj je bil praktično odločen že v prvi četrtini, v pomanjkanju rezultatske negotovosti pa je svet obšel posnetek, v katerem se je v glavni vlogi odlično znašel branilec Washingtona Bradley Beal.

Po akciji, ki jo je njegovo moštvo zaključilo s košem, so gostje začeli napad, Beal pa je med pokrivanjem Isiaha Thomasa teatralno odigral prekršek. Njegove igralske sposobnosti bi mu zavidal marsikateri nogometaš, verjetno pa tudi kakšen poklicni igralec.

Fant je namreč tekel mimo Ala Horforda, s katerim sta se le bežno dotaknila, toda to je bilo dovolj, da je Beal poletel po zraku kot bi ga izstrelili iz katapulta. Pri tem se je njegovo telo zvilo kot ga zvijejo delfini med skakanjem po vodi. Za nameček je s svojo potezo prepričal sodnike, da so tekmecu dosodili osebno napako, Beal pa je bil celo tako predrzen, da je njihovo odločitev pozdravil z aplavzom in jo pospremil z iztegnjenim jezikom.

Mnenja o njegovi potezi so deljena, eni ga za njegov 'polet' hvalijo, spet drugi grajajo, vsi pa so si enotni v tem, da je šlo verjetno kar za najbolj spektakularno akcijo dozdajšnjega dela končnice.