kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 20.04.2017 09:46:39

Tudi 51 točk Westbrooka ni bilo dovolj za zmago

reuters
V ligi NBA so ponoči v prvem krogu končnice odigrali tri obračune, na katerih so slavila domača moštva. Washington je bil boljši od Atlante s 109:101, Houston je s 115:111 premagal Oklahomo City kljub 51 točkam Russella Westbrooka, Golden State pa je z visoko razliko ugnal Portland z izidom 110:81.

Omenjena tri domača moštva so v celoti izkoristila prednost domače dvorane ter slavila še drugič v uvodnem krogu končnice. V naslednji krog bo napredovala ekipa, ki bo prva dosegla štiri zmage.

Obračun v Washingtonu so zaznamovale številne osebne napake, težko tekmo pa so dobili domačini iz prestolnice, ki so zmagali tudi na krilih Bradleyja Beala, ki je 16 od skupno 31 točk dal v zadnji četrtini.


Ekipa Golden State Warriors je tudi ob odsotnosti poškodovanega prvega strelca Kevina Duranta z razliko kar 29 točk brez vsakršnih težav premagala goste iz Portlanda. Stephen Curry je tekmo, na kateri so lahko večjo minutažo dobili rezervisti, v vrstah bojevnikov končal z 19 točkami, JaVale McGee pa je s klopi dal 15 točk.

Tekma v Houstonu je pripadla domačim raketam, ki jim je uspelo nadoknaditi zaostanek za vodstvo z 2:0 v zmagah proti gromu iz Oklahome. Medtem ko so gostje vse svoje karte stavili na rekorderja Westbrooka, pa so se domači zatekli h kolektivni igri, ki jim je na koncu prinesla tudi zmago. Prvi igralec Houstona je bil James Harden s 35 točkami.

Westbrooku, ki se je že v rednem delu sezone vpisal v zgodovino lige NBA po rekordnem številu 42 trojnih dvojčkov v eni sezoni, je v zadnji četrtini nekoliko zmanjkalo goriva in je iz igre metal le 4:18. Westbrook, ki se je očitno letos odločil postavljati vedno nove mejnike, se je sicer na tekmi z 51 točkami vpisal v zgodovino franšize, saj toliko točk v končnici pred njim še ni dosegel nihče izmed nekdanjih članov ekipe. V statistiko je dodal še 13 asistenc in deset skokov, kar je njegov šesti trojni dvojček v končnicah.

Izidi, končnica, 1. krog
- Vzhod:
Washington Wizards - Atlanta Hawks             109:101
(Washington je povedel z 2:0 v zmagah)

- Zahod:
Houston Rockets - Oklahoma City Thunder        115:111
(Houston je povedel z 2:0 v zmagah)
Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 110:81
(Golden State je povedel z 2:0 v zmagah)
Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike