Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
06.07.2016 18:04:03
Deli članek:

Ray Allen pred povratkom v NBA

Če gre verjeti ameriškim medijem, potem se eden najboljših strelcev v zgodovini košarke vrača na parkete ameriške lige NBA!

Ray Allen, nekdanji košarkar Miamija, Bostona, Seattla in Milwaukeeja se je pred prejšnjo sezono upokojil, čeprav tega na glas ni nikdar potrdil. A mnogi so bili prepričani, da je dvakratni prvak lige NBA (leta 2008 z Bostonom in pet let kasneje z Miamijem) košarki pomahal v slovo, ker si celo sezono ni našel novega delodajalca.

Vse pa kaže, da temu vseeno ni tako. Allen, ki je kljub temu, da bo čez štirinajst dni star že 41 let, fantastično telesno pripravljen, je namreč tik pred vrnitvijo v ligo NBA. 

Agencija, ki zastopa odličnega strelca in enega najboljših košarkarjev pri metu za tri točke v zgodovini košarke, je že stopila v stik s štirimi moštvi, za katere si bojda Allen želi igrati v naslednji sezoni.

Seveda gre za štiri moštva, s katerimi bi Allen podpisal veteranski minimum, vse v želji, da še tretjič v svoji karieri osvoji šampionski prstan. 

Verjetno ste že uganili, katera moštva Allena zanimajo. Prvi na seznamu je Golden State, ki bo potreboval veterane, ki so pripravljeni igrati za minimum, da bo lahko sestavil končno podobo svojega moštva. Drugi kandidat je Cleveland, kjer bi se Allen pridružil svojemu nekdanjemu soigralcu pri Miamiju LeBronu Jamesu, tretji je San Antonio, četrti pa Los Angeles Clippers.

Si predstavljate, da bi se Allen v Golden Statu pridružil Stephenu Curryju, Klayju Thompsonu in Kevinu Durantu, trojici najboljših metalcev za tri točke v ligi?