Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
08.05.2016 20:38:34
Deli članek:

Valanciunas že zaključil, kaj pa Whiteside?

Reuters

Preostanek polfinalnega obračuna vzhodne konference med Miami Heat in Toronto Raptors bi lahko minil brez udarnih centrov obeh ekip.

Na parket proti Vročici v tej sezoni zagotovo ne bo več stopil litovski silak v dresu Raptorjev Jonas Valanciunas, potem ko si je v tretji četrtini tretje tekme v Miamiju zvil gleženj. To je za kanadsko moštvo hud udarec, saj je 24-letni Litovec v letošnji končnici v povprečju dosegal zelo dobrih 15 točk in 12 skokov na tekmo, kar bo zagotovo težko nadoknaditi.

A podobne težave ima tudi Erik Spoelstra, saj si je ligament v desnem kolenu poškodoval Hassan Whiteside, datum njegove vrnitve pa še ni znan. Gre za podobno poškodbo, kot jo je nedavno utrpel Stephen Curry, ki bo predvidoma manjkal nekaj tednov, ni pa nujno, da bo tudi center Miamija na stranskem tiru tako dolgo. Nekateri igralci se po tovrstnih poškodbah vrnejo že po dnevu ali dveh počitka. 
Goran Dragić in druščina po treh tekmah zaostajajo z 1:2 v zmagah, naslednji obračun pa moštvi čaka v noči na torek na Floridi.