Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
25.04.2016 13:06:55
Deli članek:

Šest let od nore trojke, ki je utišala zagrebško Areno (video)

Danes mineva šest let od neverjetne trojke Dušana Kecmana v finalu lige ABA.

Čez tri dni bo na sporedu prva tekma letošnje finalne serije jadranske lige med Crveno zvezdo in Mega Leksom, ki pa bo po razburljivosti težko presegla finalni obračun iz leta 2010.

Takrat je bil na sporedu zaključni turnir v Zagrebu, v polfinalu je Partizan premagal Hemofarm, Cibona pa Union Olimpijo. Finalni dvoboj si je v Areni ogledalo kar 16.200 gledalcev, ki so seveda v veliki večini stiskali pesti za domače volkove.

Dvoboj je bil zelo izenačen, v rednem delu še ni bilo odločitve, potreben je bil podaljšek. V njem je Partizan osem sekund pred koncem vodil z 72:71, Lawrence Roberts pa je imel na voljo dva prosta meta. Toda ameriški krilni center Partizana je obakrat zgrešil in Cibona je dobila priložnost za zmago.

Bojan Bogdanović je ob avt liniji dobil žogo, se dvignil v met in zadel trojko. Arena je eksplodirala, vsi, vključno z igralci Cibone so že proslavljali naslov. Toda prezgodaj! Do konca je bilo še šest desetink, žoga je prišla v roke Dušana Kecmana, ki seveda ni imel drugega, kot da jo takoj zaluča proti košu Cibone. Globoko s svoje polovice je poskusil in - zadel!

Zdaj so bili igralci in vodstvo Partizana tisti, ki so slavili, na drugi strani je v dvorani zavladal molk in nejevera. Kako je to mogoče? Enako s(m)o se spraševali tudi mnogi drugi, ki s(m)o gledali ta neverjetni finale, o katerem se govori še zdaj vsaj enkrat na leto. Petindvajsetega aprila, ko se spomnimo nore Kecmanove trojke.