Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
19.04.2016 14:23:50
Deli članek:

Durant izenačil negativni rekord slovitega Jordana

Za prvim zvezdnikom Oklahome Cityja je ena najslabših predstav v profesionalni karieri.

Obračun prvega kroga končnice lige NBA med Oklahomo City in Dallasom je izenačen na 1:1. Prvo tekmo so pred domačimi gledalci prepričljivo dobili igralci Oklahome, danes ponoči pa je v gosteh s svojimi soigralci slavil Dirk Nowitzki.

Domači so imeli sicer pred koncem obračuna priložnost za zmago, toda niso je izkoristili. Med njimi je v zadnjih sekundah zgrešil tudi Kevin Durant, ravno po zaslugi tega meta pa je izenačil negativni rekord v končnici lige NBA.

Durant je namreč iz igre kar 33-krat vrgel na koš (5-22 za dve, 2-11 za tri), sedemkrat je žoga končala v košu, 26-krat pa se mrežica ni zatresla.

Negativni rekord si je do zdaj lastil legendarni košarkar Michael Jordan. Slednji je leta 1997 v finalu vzhodne konference na četrti tekmi proti Miamiju dosegel 29 točk, ob tem pa iz igre metal katastrofalnih 9-35 (9-27 za dve, 0:8 za tri). Miami je na tej tekmi zaostanek v zmagah znižal na 3:1, na naslednji pa izgubil, zaradi česar se je v veliki finale uvrstil Chicago. Biki so nato v finalu za zmago nad Utahom potrebovali šest tekem.