Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
14.04.2016 21:38:05
Deli članek:

Odletel še Karl

vszi

Moštva, ki se niso uvrstila v končnico lige NBA, pričakovano delajo trenerske menjave.

Po predčasnem slovesu trenerja Washingtona Randyja Wittmana je brez službe ostal še George Karl pri ekipi Sacramento Kings.

Sacramento se je nazadnje uvrstil v končnico leta 2006, konec sodelovanja s Karlom pa vodstvu kluba odpira pot do sodelovanja že z devetim trenerjem, odkar so nazadnje nastopali v odločilnem delu sezone.

Slovo trenerja Karla je po še eni slabi sezoni, ki se je končala z razmerjem zmag in porazov 33:49, danes sporočil direktor Vlade Divac. Karl tako ni prav dolgo zdržal na klopi Sacramenta, s katerim je februarja lani podpisal štiriletno pogodbo, zamenjal pa je Tyrona Corbina.

"Potem ko smo preučili učinek moštva v sezoni, smo se odločili za edino logično potezo in za novega glavnega trenerja. Za Karla in njegovih skoraj 30 let dela v NBA sicer ne najdem slabih besed. Želim mu uspešno delo tudi v prihodnje," je sporočil Divac.

Sacramento si v ligi NBA deli negativni rekord z ekipo Minnesote, saj nobeno moštvo že deset let ni videlo končnice, v slabo tolažbo je kraljem le to, da imajo tekmeci v zadnjem desetletju še več porazov kot oni.