Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
05.04.2016 11:23:35
Deli članek:

Bryant zavrnil ponudbo evropskega velikana

Reuters

Kobe Bryant je že pred nekaj meseci napovedal, da se bo ob koncu sezone upokojil, vseeno pa je na svojo mizo dobil mamljivo ponudbo.

Črna mamba se v zadnjih letih ubada s številnimi poškodbami, tudi v letošnji sezoni, ki je njegova zadnja v dolgi, bogati profesionalni karieri, je nekaj tekem izpustil. 

Tudi na tekmah, na katerih je v tej sezoni igral (takšnih je bilo do zdaj 60), je Kobe Bryant prikazoval predstave, ki so daleč pod njegovimi standardi, povprečno v letošnji sezoni dosega 16,9 točk na tekmo, ob 3,9 skokih in 2,9 asistencah. Praktično celotna njegova zadnja sezona je ena velika poslovilna turneja, kjer Bryanta v vsaki dvorani, v katero pride, počastijo z bučnim aplavzom.

Kljub temu, da so Kobejeve predstave v zadnjih letih precej slabše, pa je zvezdnik Los Angeles Lakersov na svojo mizo prejel mikavno ponudbo, da bi kariero podaljšal še za eno sezono. 

Poslala mu jo je Barcelona, ki je želela, da bi Bryant zanje odigral eno sezono, pa še to samo v evroligi, vendar se je 37-letni košarkar Kataloncem, za katere tudi (ob njegovi prvi ljubezni Milanu) navija v nogometu, zahvalil za ponudbo in jo vljudno zavrnil, saj se želi posveti poslu.

Zadnjo tekmo v svoji profesionalni karieri bo tako Bryant odigral 13. aprila v domačem Staples Centru proti Utahu