Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
23.03.2016 11:38:36
Deli članek:

Bruseljski tragediji nepoškodovan ubežal tudi legendarni košarkar lige NBA

Teroristični napadi v Bruslju so po zadnjih podatkih terjali 31 smrtnih žrtev, med tistimi srečneži, ki so ostali nepoškodovani, pa je tudi nekdanji zvezdnik lige NBA.

Med številnimi smrtnimi žrtvami je bilo tudi več kot 230 poškodovanih oseb, med njimi pa na srečo ni nekdanjega košarkarja lige NBA Dikembeja Mutomba.

Legendarni center, ki je bil sicer rojen v Demokratični republiki Kongo, je bil na letališču v Bruslju ravno v času eksplozije, da je z njim vse v redu, pa je svoje oboževalce pomiril prek facebooka. "Bog je dober. Sem na letališču v Bruslju. V redu sem," je najprej sporočil Mutombo, nato pa se oglasil še enkrat in zapisal: "Hvala vsem. Tukaj sem varen. Bog je dober."

Legendarni košarkar je v ligi NBA igral med leti 1991 in 2009, v tem času pa je branil barve Denverja, Atlante, Philadelphie, New Jerseyja, New Yorka in Houstona. Osemkrat je bil na tekmi vseh zvezd, štirikrat pa je bil izbran za najboljšega obrambnega igralca lige. Po koncu igralske kariere je postal ambasador lige NBA, zelo dejaven pa je tudi na dobrodelnem področju, ustanovil pa je celo svojo fundacijo, s katero pomaga revnim otrokom.