podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

ku
ku
0 07.02.2016 10:28:50

Durant premalo za zmago nad Golden Statom

Reuters
V ligi NBA so vse tri vodilne ekipe igrale doma in prišle do novih zmag. Najtežje delo je imel San Antonio, ki je s 106:102 ugnal Los Angeles Lakers, Cleveland Cavaliers je bil bil z 99:84 boljši od New Orleans Pelicans, branilci naslova Golden State Warriors pa so s 116:108 premagali Oklahomo City Thunder.

V ekipi Oklahome City se je z odlično igro izkazal Kevin Durant, ki je tekmo končal pri 40 točkah, imel je tudi 14 skokov in pet podaj, s 27 točkami se je v poraženi ekipi izkazal še Russell Westbrook, ki je imel ob tem 12 podaj. Ker po letošnji sezoni Durantu poteče pogodba, se že pojavljajo ugibanja, kje bo nadaljeval svojo kariero, če se poleti odloči zapustiti Oklahomo City. Nekateri menijo, da je prav Golden State eden od možnih kandidatov.

"Imamo zelo dobro ekipo in zakaj bi že zdaj govoril o svoji prihodnosti. Nocoj smo prikazali dobro igro, vendar se kaj več ni dalo narediti," je vse namige glede nadaljevanja svoje kariere zavrnil Durant.

Čeprav je bila razlika ob koncu tekme "le" osem točk, so Stephen Curry in soigralci glavnino dela opravili že v prvem polčasu, ko so povedli s 14 točkami razlike, nato pa prednosti niso več izpustili iz rok. Čeprav Curry ni bil ravno pri metu, iz igre je metal 10-26, za tri točke le 1-9, je bil s 26 točkami še vedno najboljši strelec Bojevnikov, imel pa je tudi deset podaj.

Najtežje med tremi ekipami, ki imajo najboljše razmerje zmag in porazov v dozdajšnjem delu lige NBA, so imeli nekoliko nepričakovano košarkarji San Antonia, ki so šele v zadnji minuti tekme strli odpor jezernikov, ki so v letošnji sezoni do zdaj zmagali le enajstkrat. LaMarcus Aldridge je bil s 26 koši najboljši strelec domače ekipe, pri gostih se je z enim manj, vendar ob slabem odstotku meta, izkazal Kobe Bryant.



Kyrie Irving z 29 točkami in LeBron James s 27 sta imela največ zaslug za zmago Clevelanda proti New Orleansu, v domači vrsti se je s 15 skoki izkazal tudi Tristan Thompson, ki pa, zanimivo, v 33 minutah, kolikor jih je prebil na igrišču, ni dosegel niti točke.

Slovenski košarkarji, ki so v noči na nedeljo počivali, bodo spet aktivni v noči na ponedeljek. Goran Dragić in Beno Udrih bosta z Miami Heat gostila Los Angeles Clippers, Saša Vujačić pa z New York Knicks Denver Nuggets.

Izidi:
Houston Rockets - Portland Trail Blazers 79:96
Charlotte Hornets - Washington Wizards              108:104
Indiana Pacers - Detroit Pistons                    112:104
Cleveland Cavaliers - New Orleans Pelicans           99:84
Philadelphia 76ers  - Brooklyn Nets                 103:98
Memphis Grizzlies- Dallas Mavericks                 110:114
Minesotta Timberwolves - Chicago Bulls              112:105
San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers              106:102
Phoenix Suns - Utah Jazz                             98:89
Golden State Warriors - Oklahoma City   Thunder     116:108
Značke: nba, durant, curry

Članki iz rubrike