Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
29.01.2016 13:50:22
Deli članek:

Phelps v kopalkah in s kolajnami za vratom motil igralca na košarkarski tekmi (video)

Ameriška plavalna zvezda je sodelovala pri motenju košarkarja ob metanju prostih metov.

V Evropi poznamo glasno žvižganje in mahanje z rokami gledalcev, ki so na tribuni za košem, v ZDA pa so šli pri študentski košarki navijači še korak dlje. Iz tega, kako zmotiti koncentracijo igralca, da bi zgrešil prosti met, so naredili pravo znanost, oziroma bolje reči, v ta namen nastajajo prave predstave, umetniške stvaritve.

Šole so začele kar tekmovati, katera si bo izmislila boljši in predvsem bolj duhovit način za to, da bi padla koncentracija košarkarja na črti prostih metov. V enem od takih šovov je zdaj sodeloval tudi Michael Phelps, najboljši plavalec vseh časov.

Na tekmi med univerzama Arizona State in Oregon State se je, ko se je razgrnila tako imenovana zavesa odvračanja pozornosti, tam pojavil dobitnik 18 zlatih kolajn z olimpijskih iger, oblečen zgolj v kopalke, za vratom pa mu je viselo nekaj od številnih odličij, ki jih je prejel doslej. Družbo sta mu delala še dva fanta malce manj izklesane postave, kot jo ima sam.

Morda je bil kriv celoten nastop, morda zgolj to, da je prepoznal Phelpsa, morda pa je le tako slab izvajalec prostih metov, a dejstvo je, da bilo motenje uspešno, saj je košarkar Oregona obakrat zgrešil.