Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
13.01.2016 19:56:29
Deli članek:

Duško bo predaval v Franciji

Arsen Perić

V Podgorici rojeni košarkarski strokovnjak Duško Vujošević bo odslej vodil francoski Limoges.

Potem ko je Vujošević v več različnih obdobjih vodil beograjski Partizan (prvič še v osemdesetih in na začetku devetdesetih, med letoma 2001 in 2010 ter od leta 2012 do lanskega septembra) je minulo jesen počival in si nabiral novih moči.

Medtem je beograjske črno-bele prevzel Petar Božić in nedavno Aleksandar Džikić, Vujošević pa bo po Španiji, Italiji in Rusiji spoznal še francosko košarkarsko okolje. Limoges je nekdanji evropski klubski prvak, v sezoni 1992/93 je nekoliko presenetljivo pod vodstvom Božidarja Maljkovića in njegove podaljšane roke na igrišču Jureta Zdovca na kolena spravil prav vse tekmece, danes pa je daleč od nekdanje slave.

"Limoges je klub z veliko tradicijo. To je sredina, v kateri bom lahko v miru delal in se posvečal športu. Ne bo se mi treba ukvarjati z drugimi stvarmi," je dejal Vujošević in s tem med vrsticami pojasnil, da je bilo v Partizanu vendarle preveč težav, ki so segale čez mejo športa.

"V Srbiji so mi onemogočili, da bi se ukvarjal s košarko, ki je sicer moja velika ljubezen. Upam, da bom v Limogesu našel prav takšna čustva, kot sem jih gojil do Partizana," je še dodal.

Vujošević bo v Limogesu treniral tudi dva nekdanja varovanca, oba organizatorja igre, Lea Vestermanna in Lesterja McCalebba. Francoska ekipa, ki v domačem prvenstvu s polovičnim izkupičkom trenutno zaseda 11. mesto, je v prvem delu evrolige pristala na dnu svoje skupine, evropsko sezono pa nadaljuje v evropskem pokalu.