Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
15.10.2015 08:07:32
Deli članek:

Najtežji boj Lamarja Odoma: Polovične možnosti za preživetje

Profimedia

Zdravstveno stanje košarkarskega zvezdnika Lamarja Odoma se za zdaj ni kaj prida izboljšalo.

Lamar Odom se v bolnišnici v Las Vegasu še naprej bori za svoje življenje, na plan pa prihajajo nove podrobnosti glede štirih dni, ki jih je preživel v bordelu v Nevadi. Nekdanji zvezdnik košarkarske lige NBA in bivši soigralec Saše Vujačića pri Los Angeles Kings je v bordel prišel v soboto, nato pa menda ves čas preživel v družbi prostitutk, alkohola in tudi drog.

Kot poročajo številni tuji mediji, naj bi bil visokorasli Odom v precej slabem psihičnem stanju. Dekletom na klic naj bi ves čas kazal fotografije svoje odtujene žene Khloe Kardashian, bil naj bi potrt in vidno žalosten, žalost pa je več kot očitno utapljal v napačnih rečeh. Kot piše E!, naj bi zdravniki v Odomovem telesu našli sledi vseh mogočih prepovedanih substanc, tudi kokaina.

Kot je pojasnila vodja policijske postaje v Nye Countyju Sharon Wehrly so Odoma našli v nezavestnem stanju, ob tem pa mu je iz ust in nosu polzela "bela substanca". Odgovorni za zdaj niso izključili možnosti, da je košarkarski zvezdnik poskušal storiti samomor, kar je še toliko bolj verjetno v luči dejstva, da je 35-letnik prostitutkam domnevno razlagal, kako je strt človek, kako njegovo življenje nima več smisla in tako naprej.

Kot je prav tako možno prebrati, naj bi bil Odom, ki ga je ob bolniški postelji obiskal tudi Kobe Bryant, sprva neodziven na zdravljenje, zdaj pa naj bi bili zaznani manjši premiki na bolje. Kljub temu se bori za življenje in njegove možnosti za preživetje so menda polovične.

Odomovo življenje je bilo sicer zaznamovano s tragedijo. Odraščal je v Queensu, mamo je izgubil pri dvanajstih, umrla je za rakom. Oče je bil zasvojen s heroinom, kljub vsemu pa mu je uspela zavidljiva kariera v košarki. Osvojil je dva šampionska prstana in tudi olimpijsko medaljo, kasneje je postal zvezdnik resničnostnega šova. Toda težave se ga nikdar niso v celoti izognile. Leta 2006 je tako izgubil šest mesecev starega sina Jaydna, ves čas se je namigovalo, da ima težave z alkoholom in drogami, leta 2013 so ga aretirali zaradi vožnje v vinjenem stanju.