Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
26.04.2015 16:32:56
Deli članek:

Pascual je ostal velik tudi po porazu (video)

vszi

V vrhunskem športu se v glavnem vse vrti okoli denarja.

Tako igralci kot trenerji se trudijo po najboljših močeh, da bi iz sebe izstisnili kar največ in prišli do odmevnega rezultata, s tem pa tudi do večje denarne injekcije, ki prinaša boljše pogoje za delo in navsezadnje boljše življenje.


Zato sta včasih v kot potisnjena fair-play, ozriroma poteze, ki v ospredje postavijo spoštovanje do nasprotnika ter gledalcev, in športen boj.

V tem tednu smo dobili štiri udeležence zaključnega turnirja evrolige. Tega bo med 15. in 17. majem gostil Madrid, na njem pa bodo sodelovali Real, Fenerbahče Ülker, CSKA in Olympiakos.

Prav grški klub je bil zadnji, ki si je priigral uvrstitev v zaključne boje, kjer se bo lahko potegoval za prestižno lovoriko, ki jo je že osvojil v letih 1997, 2012 in 2013. V četrtfinalu je s 3:1 v zmagah izločil Barcelono.

Katalonci so sicer dobili prvi dvoboj, nato pa je Olympiakos slavil trikrat zapored. Nazadnje v četrtek, ko je na svojem parketu zmagal z izidom 71:68. Gostom je bilo po porazu seveda težko pri srcu, vendar pa je njihov trener Xavi Pascual pokazal, da je velik človek tudi, ko njegovo moštvo izgublja.

Po tekmi je pokazal veliko mero spoštovanja do tekmecev, ki jim je moral priznati premoč, enostavno je odšel v domačo slačilnico, v kateri je za zmago čestital vsakemu igralcu Olympiakosa in tudi ostalim uslužbencem pirejskega kluba, ter vsem skupaj zaželel vse dobro na zaključnem turnirju. Ne le, da je tekmecu s tem izkazal spoštovanje, tega si je z omenjeno potezo prislužil tudi sam.