Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Filip Musevski
Filip Musevski
16.10.2024 13:15:13
Deli članek:

Kdo je Američan, ki Ljubljano dviga na noge? Od pretepa z zvezdnikom in neuspele NBA-avanture do … Plus

alesfevzer.com

Zadel je ob zvoku sirene za zmago nad Splitom, s svojimi spektakularnimi zabijanji pa je dvignil Stožice na noge ob zmagi proti Lietkabelisu. A košarkarska pot novega ljubljenca ljubljanske javnosti nikakor nima le svetle plati, pač pa je do tega moral čez številne težke trenutke.

Včerajšnji večer v Stožicah je s strani približno 2000 gledalcev minil precej mirno. Na prvi točki je za to poskrbela Cedevita Olimpija, ki je na tekmi četrtega kroga eurocupa gostila litovski Lietkabelis, proti kateremu je hitro visoko povedla, zaradi česar je izgledalo, da bo tekmo mirno pripeljala do konca. Čeprav se na koncu to ni zgodilo in so v zadnji minuti zmaji celo nekoliko trepetali, pa se je zdelo, da je dobra igra in posledično pomanjkanje napetosti nekoliko uspavala prisotne navijače. Vseeno pa so se te dvakrat v prvem polčasu dvignili na noge, to so storili celo dvakrat v dveh minutah, obakrat pa je bil 'krivec' za to reakcijo Devin Robinson.

Krilni center iz ZDA se je namreč dvakrat dvignil visoko nad obroč ter spektakularno zabil. Prvič je v protinapadu žogo skozi obroč poslal z 'windmill' zabijanjem, ki se ga ne bi sramovali niti na tekmovanju v zabijanju na tekmi vseh zvezd. Drugič pa se je po lepi podaji Devanteja Jonesa izkazal še z 'alley-oopom'. Zadel je tudi nekaj pomembnih metov s polrazdalje in bil na koncu s 17 točkami prvi strelec ljubljanske zasedbe. Glede na to, da je že na prejšnji domači tekmi v ligi ABA proti Splitu postal junak Olimpije – zadel je namreč met za zmago ob zvoku sirene –, bo počasi Robinson postal novi ljubljenec ljubljanskega občinstva. "Glede na ime in razlog, zakaj smo ga pripeljali ter po sezoni, ki jo ima za sabo, se pričakuje, da tako igra. Dajemo mu veliko svobode. Ekipa mu zaupa in verjame vanj, on pa vrača vse skupaj na terenu. Zagotovo je njegov učinek lahko večji v napadalnem skoku. Ima veliko izolacije, jemlje veliko metov in je dejaven v tranziciji, v skoku pa lahko da še več," je po tekmi o prvemu strelcu začetka nove sezone zmajev povedal pomočnik poškodovanega Zvezdana Mitrovića, Đorđe Adžić.

alesfevzer.com
Robinsonova zabijanja pogosto dvigajo na noge ljubljansko občinstvo.

Po pretepu z ameriškim nogometašem ni dobil druge priložnosti

Robinson je res v Stožice prišel z visokim renomejem in velikimi pričakovanji. Devetindvajsetletni krilni center ima namreč za sabo uspešno kariero, ki je imela številne vzpone in padce. Košarko je začel igrati pri treh letih, ko so mu starši kupili koš, od takrat pa se je zaljubil v ta šport.