Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
24.09.2024 13:57:28
Deli članek:

V Novem Mestu morajo vedeti: cincanje pelje v 2. ligo ABA

KK Krka / Drago Perko

Krka potrebuje visokega igralca in to takoj. Jutri bo prepozno.

Miodrag 'Miško' Ražnatović je ob gostovanju Mege prišel v Novo mesto. Nekdo se je pošalil, da je eden najplivnejših evropskih agentov ter alfa in omega Mege počakal še na prvi krog lige ABA in zmago svoje ekipe na Dolenjskem, zdaj pa bo pripravljen skleniti kakšen posel s Krko glede centra. V vsaki šali je nekaj resnice, pravijo, tudi v tej bi je lahko bilo nekaj. Oziroma zelo veliko. Krka več kot nujno potrebuje dodatnega igralca pod košem, kjer ji manjka centimetrov in moči.

To se je lepo videlo tudi proti Megi, proti kateri je resda dobila skok, a so Beograjčani v napadu pod obročem Novomeščanov počeli, kar so hoteli. "Iščemo rešitve. Če bi bil na trgu igralec, ki bi nam ustrezal, bi ga že pripeljali. Ne gre za to, da ne bi verjel fantom, ki so tukaj. Problem sta dve tekmovanji, visoki cilji v slovenskem prvenstvu. Moramo imeti širšo rotacijo, da bomo lahko v obeh tekmovanjih konkurenčni," je še pred dvobojem z Mego govoril trener Dejan Jakara.

Jasno je, da je trg tudi še po začetku sezone več kot dovolj poln z visokimi košarkarji, problem je cena. Večina igralcev je za Krko predragih. A v Novem mestu bodo morali bolj razvezati mošnjiček in takoj pripeljati okrepitev. Cincanje in odlašanje jih bo pripeljalo v drugo ligo. Zdaj bi že morali imeti dovolj izkušenj iz preteklih let, kdaj in kako je treba reagirati v določenih trenutkih. Zdaj je eden takih, ko je treba takoj, ker časa zmanjkuje. Res je, da je bil na sporedu šele prvi krog, a tudi v naslednjih se bo Krka pomerila s klubi, proti katerim lahko računa na uspeh. Možnosti pa bodo precej večje z dobro petico.

Nakup čez mesec ali dva bo prepozen, morda tudi nepotreben. Obstanek v ligi ABA se rešuje že v tem trenutku, čeprav je zdaj do konca še 29 krogov. Nekatere tekme so za Krko vnaprej izgubljene, razpored pa je tak, da se z neposrednimi tekmeci sreča že v uvodnih krogih. Zato v Novem mestu morajo odpreti blagajno, iti v minus, vzeti kredit, karkoli, samo da bo center hitro tam. Možna je seveda tudi kakšna zmaga s to postavo, a tistim, ki so gledali tekmi z Olimpijo v superpokalu in proti Megi je jasno, da je trenutna Krka spet obsojena na tisti neusmiljen boj za obstanek, na trepetanje ali se bo izšlo ali ne.

Pričakovano je bila sicer podoba krkašev proti Megi precej boljša kot proti zmajem nekaj dni prej, a tudi to ni bilo dovolj za zmago nad zelo dobro (vodeno) beograjsko ekipo, polno mladcev. In možno, da ne bo dovolj tudi v prihodnjih krogih, ker se nekaterih stvari ne da skriti oziroma nadoknaditi. In vsi vedo, da je Krka (pre)šibka pod obročema, ter to izkoriščajo. Če so v Novem mestu pametni, bo novi igralec kmalu v dolenjski prestolnici. Lekcij v zadnjih letih je bilo dovolj, razen, če je vodstvu vseeno, ali prva ekipa tekmuje v 1. ali 2. ligi. Rekli bi, da ne, a mora to dokazati. Čim prej, najbolje takoj.