Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
24.09.2024 13:25:55
Deli članek:

Vroča novica: Olimpija razkrila, kaj se dogaja z Daneuom po grozljivem padcu

a

Nedeljsko tekmo 1. kroga lige ABA med FMP-jem in Cedevito Olimpijo je zaznamoval hud padec Žige Daneua, ki je po njem izgubil zavest.

Grozljiv padec je zaledenel kri v žilah, zadrževali smo dih in z grozo v očeh gledali v teve ekran, ko je Daneua ob poskusu blokade spodneslo in je nekontrolirano padel na hrbet, pri tem pa silovito udaril z glavo ob parket ter obležal negiben.

K sreči se je hitro videlo, da se 22-letni krilni center premika, nato so ga ob aplavzu vseh prisotnih v dvorani z nosili odpeljali s parketa. V beograjski bolnišnici je v noči na ponedeljek prestal preglede, ki so pokazali, da udarec ni pustil hujših posledic. V jutranjih urah se je tako že pridružil soigralcem v hotelu, nato pa odpotoval v Ljubljano. Ekipa je namreč nadaljevala pot v Romunijo, kjer Cedevito Olimpijo v sredo čaka tekma 1. kroga eurocupa s Clujem.

'Žiga Daneu se je včeraj vrnil v Ljubljano, kjer je danes zjutraj že opravil prvi pregled, izvidi bodo znani tekom dneva. Po prejemu izvidov bomo vedeli, kdaj se bo lahko vrnil na parket. Je bil pa Žiga že v ponedeljek dopoldne zelo dobro razpoložen,' so zapisali dobro novico pri ljubljanskem klubu.