Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
28.07.2024 14:33:20
Deli članek:

Nekdanji MVP lige je postal zmaj! Nova okrepitev Ljubljančanov, glejte, kdo je prišel!

Zmaji predstavili najnovejšo okrepitev.

Cedevita Olimpija ima novo okrepitev. Pogodbo z zmaji je podpisal Derek Ogbeide, ki je ob tem strnil nekaj svojih misli.

"Navijači lahko pričakujejo veliko energije, visoko raven intenzivnosti, močno osredotočenost, pravi odnos do igre in soigralcev, ter željo po izboljšanju in napredku," je uvodoma dejal Ogbeide.

Prvič v svoji karieri bo zaigral v dresu ljubljanskega kluba, Derek pa je poudaril, da je najbolj seznanjen z bogato zgodovino kluba. "Ne vem veliko o Cedeviti Olimpiji. Nekaj malega vem o zgodovini kluba in o tem, kako je povezan z območjem in regijo. Tudi o Sloveniji in Ljubljani še ne vem veliko, vem pa, da je to zelo lepa, mirna država, zelo lepa dežela."

Derek se bo tudi prvič v svoji karieri predstavil v BKT EuroCupu in AdmiralBet Ligi ABA. "Pričakujem zelo visoko raven tekmovalnosti v obeh tekmovanjih. Zagotovo to velja za EuroCup, ampak vem, da je tudi Liga ABA zelo tekmovalna. Samo pričakujem zelo dobro raven igre, kar me navdušuje.”

V Ljubljano se je Derek Ogbeide preselil iz mesta Pistoia, ki se nahaja v italijanski deželi Toskana. V italijanskem državnem prvenstvu je v sezoni 2023/24 zaigral na 30 tekmah, v 28 minutah pa v povprečju dosegal 11,6 točke in 8,6 skoka na tekmo, leta 2021 pa je odlično igral tudi na Cipru, kjer je tistega leta osvojil tudi naziv najkoristnejšega igralca lige.