evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
1 16.04.2023 22:51:22

Drama v Domžalah Krki

alesfevzer.com
Košarkarji Krke so postali prvaki lige Aba 2. V finalu v Domžalah so bili po podaljšku boljši od domačega Helios Suns s 83:82 (14:17, 38:35, 53:49, 78:78).

Novomeščani so si z naslovom izborili mesto v elitni ligi Aba v prihodnji sezoni, Helios Suns pa bo igral kvalifikacije s predzadnjo ekipo lige Aba, Borcem iz Čačka.

Krka je drugič osvojila ligo Aba 2. Najboljša je bila tudi v premierni sezoni 2017/18. Po enkrat so zmagali Sixt Primorska, Studentski centar iz Podgorice in lani srbski Zlatibor.

Krka je na šestnajstih tekmah v tej sezoni lige Aba 2 doživela tri poraze. Manj jih ima le Helios Suns, ki je danes izgubil šele drugič.



To je bil sedmi dvoboj Krke in Heliosa v tej sezoni v treh različnih tekmovanjih. Skupni rezultat je 3:3, ena tekma v pokalu Spar pa se končala z neodločenim izidom.

Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih sekundah podaljška, junak pa je bil slovenski reprezentant Leon Stergar, ki je blokiral polaganje Austina Luka za zmago.

Najboljši strelci pri Krki so bili Rok Stipčević z 20 točkami, Jan Špan, ki jih je dosegel 19, in Miha Škedelj - 18. Pri domačih je največ točk dosegel Lovro Buljević (20).

Značke: košarka, liga aba

Članki iz rubrike