franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
0 27.12.2022 11:45:52

Zatresel je regijo! Kontroverzni predsednik C. zvezde napovedal nov klub v ligi ABA in šokiral vse

Dreamstime
Da se bodo stvari v prihodnosti spreminjale, še bolj komercializirane, pa naj gre za evroligo ali regionalno tekmovanje, kakršna je liga ABA, je vsakomur jasno.

Predsednik Crvene zvezde, ki je z letnim proračunom prebila mejo 10 milijonov evrov in vsem tekmecem v regiji pokazala, v katero smer se razvija liga ABA, je na izredni tiskovni konferenci šokiral vse navzoče. Nebojša Čović je med drugim napovedal, da bi se regionalni ligi lahko priključil klub iz Dubaja.


O ekipi, ki bo brez dvoma izjemno premožna, smo v minulih dneh že slišali. V Združene arabske emirate naj bi se namreč razširila evroliga, ki bo močno prenovila svojo obliko. "Podpiram Dubaj v evroligi, to je dobra ideja," je razlagal Čović, potem pa šel še korak dlje: "Obstaja resna ideja, da bi se Dubaj pridružil ligi ABA, kar bi bilo za nas - čeprav vem, da so nekateri proti – zelo zanimivo. Vendar, morate razumeti, da je čas, v katerem živimo, in v katerem se nahaja tudi šport, čas velike komercializacije."

Na kakšen način bi ekipa iz Arabskega polotoka nastopala v evropskih tekmovanjih, je vprašanje. Razdalja med Ljubljano in Dubajem, denimo, presega 4000 kilometrov. Tel Aviv, ki redno gosti evropske tekme (pred leti tudi tekme lige ABA) je za približno polovico bližje.

Članki iz rubrike