Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 03.11.2022 13:51:59

Imamo novega kralja, Alen Omić mu je ime! Rekord Olimpijinega centra trese košarkarsko Evropo

foto: KK Cedevita Olimpija/Tine Ružič
Ob vsem hudem, kar se dogaja Cedeviti Olimpiji, je Alen Omić danes – kot obliž na rano – izvedel za rekordni dosežek, ki mu ni para.

Za 216 centimetrov visokega košarkarja je bila včerajšnja tekma v Benetkah prelomna - z 21 skoki, kar je že sam po sebi presežek oziroma dosežek 'par excellence', je postal najboljši skakalec eurocupa v zgodovini. Zdaj ima na prvem mestu večne lestvice 776 skokov, na drugo mesto pa je zdrsnil doslej vodilni Bojan Dubljević (764). Olimpijin center je petnajstkrat uspešno skočil v obrambi, s tem pa svoj zbir obrambnih skokov zaokrožil na 500, s čimer je postal prvi košarkar s tem mejnikom. V tem tekmovanju, kakopak.


Za 30-letnega v Tuzli rojenega košarkarja s slovenskim potnim listom bi lahko bila včerajšnja predstava še bolj posebna. Le en skok ga je namreč ločil od rekordne skakalne predstave, z 21 skoki je namreč le za skok zaostal za Lazarosom Papadopulosom, ki je 7. decembra pred 18 leti v dresu moskovskega Dinama na tekmi z Arisom uspešno skočil 22-krat.

Omić tudi s točkami dokazuje, da se bo za vedno vpisal v zgodovino eurocupa. Na večni lestvici strelcev je z včerajšnjimi 11 točkami (skupaj 1199) na sedmem mestu prehitel Alexa Mumbruja, danes trenerja Valencie.

Članki iz rubrike