Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 07.06.2022 06:46:06

Crvena zvezda zmagovalka košarkarske lige Aba

ABA league j.t.d. / Dragana Stjepanović
Košarkarji Crvene zvezde so zmagovalci letošnje izvedbe regionalne lige Aba. V odločilni peti finalni tekmi, ki so jo zaznamovali navijaški izgredi in posledična več kot enourna prekinitev za izpraznitev dvorane, so premagali Partizan z 80:77 in slavili s skupnim izidom 3:2 v zmagah.

Na poti do finala je Crvena zvezda, najboljša ekipa rednega dela sezone, v polfinalu z 2:1 v zmagah premagala slovenskega predstavnika Cedevito Olimpijo, medtem ko je Partizan z enakim izidom izločil črnogorsko Budućnost.

V prejšnjih finalnih tekmah sta ekipi dobili dvoboja pred svojimi navijači: Crvena zvezda je na prvih dveh zmagala z 90:76 in 85:81, Partizan pa na naslednjih dveh s 70:67 in 112:84.

Tako kot prejšnje tekme pa so tudi zadnji finalni dvoboj zaznamovali navijaški izgredi. Zaradi metanja predmetov na igrišče in v sodnike so tekmo najprej prekinili v 24. minuti pri izidu 39:39, po več kot uri pa nadaljevali pred praznimi tribunami.



Zaradi slabe organizacije tekem je vodstvo lige obema kluboma že pred današnjim dvobojem naložilo visoke denarne kazni in na zadnjih treh tekmah tudi omejilo število navijačev v dvorani. Crvena zvezda je za prvi dve tekmi dobila 27.500 in 35.000 evrov kazni, Partizan pa za tretjo, ki je bila tudi nekaj časa prekinjena, 50.000 evrov.

Najboljši strelec pri zmagovalcih je bil danes Dejan Davidovac s 15 točkami, pri poražencih pa je izstopal Kevin Punter s 27.

Crvena zvezda je skupno že šestič postala prvak regionalnega tekmovanja, Partizan pa po finalnem porazu prav tako ostaja pri šestih naslovih, zadnjega ima iz leta 2013.

Značke: košarka, liga aba

Članki iz rubrike