pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

ku
ku
0 05.06.2022 10:20:09

Dva Slovenca v beograjskem peklu! Neverjetni prizori napovedujejo epski spopad (video)

aba
Košarkarji Crvene zvezde in Partizana so v finalni seriji lige ABA izenačeni pri dveh doseženih zmagah, jutrišnji obračun bo tako odločilen.

Potem ko je več kot tri ure trajajoča tretja tekma postregla z incidenti in polurno prekinitvijo, je bilo na četrti tekmi veliko sedežev praznih. Partizan je kljub temu deklasiral rdeče-bele (112:84) in izsilil še en dvoboj. Tokrat bo v vlogi domače ekipe spet Crvena zvezda, a tudi tokrat bo nekaj sektorjev (sicer v manjši meri kot v petek) v dvorani ostalo praznih.

Dosedanje finalne tekme
Crvena zvezda - Partizan 90:76
Crvena zvezda - Partizan 85:81
Partizan - Crvena zvezda 70:67
Partizan - Crvena zvezda 112:84
Crvena zvezda - Partizan (jutri ob 20. uri)

Mobilizacija navijačev Crvene zvezde je v polnem teku. V dvorano bodo lahko sicer vstopili le tisti imetniki sezonskih vstopnic in prijatelji kluba, ki so bodo danes v klubskih prostorih uspeli priskrbeti vstopnico za jutrišnjo tekmo, blagajne pred Pionirjem pa bodo ostale zaprte.


Morda bo armada Delij razplet tekme čakala pred dvorano, tako kot so včeraj prav tam čakali na svoje ljubljence, da ti končajo trening. Zagorele so bakle, razlegala se je navijaška pesem, vse z namenom, da igrali vidijo, kako močno podporo imajo. Kapetan Branko Lazić je navijačem sporočil: "Želim se vsem zahvaliti za to podporo, ki nam pred odločilno tekmo veliko pomeni. Verjamem, da bodo po tekmi vsi skupaj slavili, da bomo nalogo končali na najboljši mogoči način."

Ko so košarkarji Crvene zvezde končali s treningom in se pred dvorano družili s svojimi navijači, so v dvorano vstopali še košarkarji Partizana. Da se ne bi zgodilo kaj nepredvidenega, da ne bi nasprotni navijači slučajno vdrli na tribune, so ob vhodih skrbeli policisti.

Kako je trenirati z varovanjem policije je občutil tudi slovenski košarkar Gregor Glas, ki je v finalu zaigral na prvi in četrti tekmi. Trener Željko Obradović mu je na prvi namenil manj kot minuti, na četrti pa skoraj 14 minut, v katerih je Glas dosegel pet točk (za uspešna meta za dve in tri točke) ter v kratkem času kar pet podaj.

Slovenski košarkar, ki bo del beograjskega spektakla, je med vadbo za klubsko televizijo povedal: "Pristop na četrti tekmi je bil pravi, takšen mora biti tudi v odločilnem dvoboju. Vse izhaja iz naše agresivnosti, v napadu pa moramo igrati pametno." In glede naelektrenega vzdušja: "Kakorkoli bo, se bomo morali prilagoditi. Upam le, da ne bo drselo, kot na tretji tekmi."

Drugi Slovenec v jutrišnjem beograjskem peklu bo sodnik Saša Pukl, ki je sodil že na prvi finalni tekmi. Ob njem bosta pravico delila še Hrvat Tomislav Hordov in Črnogorec Miloš Koljenšić. O slednjem imajo marsikaj kritičnega povedati v taboru Partizana, saj še vedno niso pozabili marčevske tekme v Tivoliju, ko so po dramatičnem zaključku izgubili s Cedevito Olimpijo, Koljenšić pa je bil eden od sodnikov.

Niti ena finalna tekma ni minila brez slovenskih sodnikov: Na prvi je, kot že rečeno, sodil Saša Pukl, na drugi Mario Majkić, na tretji Matej Boltauzer in Milan Nedović, na četrti pa Damir Javor in Sašo Petek

Članki iz rubrike