kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku/STA
ku/STA
0 23.08.2021 22:02:44

V Stožicah NAŠLI ZAMENJAVO! Zeleni dres bo oblekel DVAKRATNI GRŠKI PRVAK!

Ljubljanska Cedevita Olimpija je pod košem pridobila evroligaško okrepitev. Iz grškega Panathinaikosa se v slovensko prestolnico seli Zach Auguste. Kar 208 cm visoki košarkar, ki ima državljanstva Združenih držav Amerike, Haitija in Grčije, bo pod obema obročema zapolnil vrzel, nastalo z odhodom Mangoka Mathianga.

Auguste je študiral na sloviti univerzi Notre Dame. V ligi NBA nato ni dobil priložnosti in preselil se je v Turčijo, kjer je zaigral za Usak Sportif, in v turškem državnem prvenstvu v povprečju dosegal 11,7 točke, 7,5 skokov in 0,7 pridobljene žoge, v ligi prvakov pa je v statistiko v povprečju vpisal 13,4 točke, 8,8 skokov, 0,6 blokade in 0,5 pridobljene žoge na obračun.


Po sezoni v Turčiji se je 28-letni košarkar pred začetkom sezone 2017/18 prvič preselil v grški Panathianikos, nato pa odšel h Galatasarayu, kjer je ostal dve sezoni. Pred začetkom sezone 2020/21 se je vrnil v Panathianikos. V zadnji sezoni je v dresu Panathinaikosa v evroligi dosegal 4,6 točke, 2,3 skoke in 0,6 pridobljene žoge na tekmo. S klubom je bil v Grčiji tudi dvakrat prvak.

"Odkar smo z Mangokom Mathiangom dosegli dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe, smo na trgu iskali njegovo zamenjavo. Našli smo jo v obliki Zacha Augusta, centra, ki ima izkušnje z igranjem na najvišji evropski tekmovalni ravni. Verjamem, da smo uspeli najti pravo rešitev, igralca, ki se bo lahko vklopil v naš sistem. Z dodatkom Augusta smo tudi zaključili s kadrovanjem pred začetkom nove tekmovalne sezone," je o novi okrepitvi povedal športni direktor kluba Sani Bečirović.

Članki iz rubrike