princ filip, princ harry Svet24.si

Se je princ Harry spravil na pokojnega Filipa?

Naomi Campbell Svet24.si

FOTO: Naomi Campbell pri 50. prvič mamica

UV-jelincic family M24 Reporter.si

Jelinčiču se mudi še pred poletjem končati ...

Anthony Fauci Svet24.si

Cepiva so »verjetno učinkovita« tudi proti ...

20210301-01049413 Necenzurirano

Parlamenta ni sesula opozicija, ampak vlada ...

pivo Odkrito.si

O moj bog, to se zgodi s pivom!

BDX_9177 Najstnica.si

Lana Briški: Do uspeha sem prišla spontano

ue
ue
0 30.04.2021 10:37:25

'TO MORA BITI ŠALA!' Američan se posmehuje izboru v ligi ABA! 'Jaz nisem prišel v ...'

alesfevzer.com
Izbor, ki je očitno povzročil kar nekaj negodovanja.

Liga ABA je te dni objavila najboljše posameznike v rednem delu sezone. Največ zanimanja je seveda pritegnila prva peterka. Izbrali so jo trenerji vseh ekip (50 odstotkov končnega rezultata), novinarji (30 %) in navijači (20 %), v njej pa se znašel tudi Jaka Blažič.

Ob kapetanu Cedevite Olimpije so v njej še Jordan Loyd (Crvena zvezda), Nikola Ivanović (Budućnost), Marko Simonović in Filip Petrušev (oba Mega). Slednji je prejel največ odstotek glasov (16,2), drugi je bil Loyd (15,8 %), Blažič pa s 14,8-odstotka prejetimi glasovi tretji.


A očitno izbor ni bil všeč vsem. 'Moja statistika je 50/40/90, pa nisem prišel v prvo peterko lige ABA. Da ne omenjam tega, da smo se uvrstili v končnico. In Tay Smith je bil najboljši obrambni igralec lige,' je na Twitterju zapisal Jacob Pullen, Američan v vrstah Mornarja. S statistiko 50/40/90 je mislil na odstotke skupnega meta, meta za tri točke in prostih metov, te številke veljajo za nekakšen mejnik med solidnim in zelo dobrim odstotkom.

Pullna ni niti v drugi peterki, v kateri 
najdemo tudi ameriškega organizatorja igre Olimpije Kendricka Perryja, prejel je 3,8 odstotka glasov. Ob njem so v drugi peterki še Marko Jošilo (Igokea - 6,1 %), Justin Cobbs (Budućnost - 5,1 %), Melvin Ejim (Budućnost - 3,8 %) in Roko Prkačin (Cibona - 1,85 %). Zanimivo, da med desetimi izbranimi igralci prve in druge peterke ni niti enega iz Mornarja, ki je v polfinalu, to je očitno zmotilo Pullna.

Dodatno pa ga je očitno močno zbodlo, da je bil za najboljšega obrambnega igralca lige izbran košarkar Crvene zvezde Branko Lazić. Po Pullnovem mnenju je to smešno, kar je tudi napisal v komentarju pod objavo na Twitterju lige ABA, zraven pa dodal še smejoče emotikone. Po njegovo bi, kot je napisal, to moral postati njegov soigralec Smith.

Članki iz rubrike