favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 29.06.2020 19:10:54

Znan začetek nove sezone lige ABA! TUKAJ je DATUM začetka!

Košarkarski ligi ABA 1 in 2 bosta v novi sezoni šteli štirinajst klubov, tekmovanji pa se bosta začeli 19. oziroma 23. septembra, so danes na skupščini lige ABA odločili klubi udeleženci. Slovenija bo imela v prvi ligi tri klube - Cedevito Olimpijo, Koper Primorsko in Krko, v drugi ligi pa zgolj Helios Suns.

Nova člana elitne druščine sta Borac iz Čačka, ki je v prejšnji sezoni prepričljivo osvojil prvo mesto v drugoligaški konkurenci, in Split, ki je bil pred prekinitvijo tekmovanja zaradi izbruha pandemije na drugem mestu.

V ligi ABA bodo sodelovali še Budućnost, Cibona, Crvena zvezda, FMP, Igokea, Mega Bemax, Mornar, Partizan, Split in Zadar.

V ligi ABA 2 se je seznam udeležencev precej spremenil. Poleg dveh novih klubov, eden bo nadomestil Rogaško, ki se je odpovedala sodelovanju, bodo v primerjavi s prejšnjo sezono novinci hrvaška Gorica, Sloboda Užice, Zlatibor, Mladost Zemun, Studentski centar, Sloboda Tuzla in Podgorica. Ob njih bodo sodelovali še Helios Suns, Lovćen 1947, MZT Skopje Aerodrom, Rabotnički, Spars, Sutjeska in Široki.

Redni del lige ABA bo trajal do 28. marca 2021, končnica štirih najboljših pa se bo začela 4. aprila. Zadnjeuvrščena ekipa bo izgubila pravico nastopanja v istem rangu tekmovanja v prihodnji sezoni, trinajstouvrščena ekipa in poraženec v finalu lige ABA 2 pa bosta igrala kvalifikacije za obstanek oziroma napredovanje.

Skupščina lige je na današnjem zasedanju na daljavo še sklenila, da se liga ABA letos zaradi negotovih razmer ne bo začela s tradicionalnim superpokalom.

Značke: aba, olimpija

Članki iz rubrike