jernej tozon Dobra karma

Napoved: do poletja 2023 se bo Čuku Jerneju ...

PinkBlackGreen_FINAL Svet24.si

RAZKRITO: S tem telefonom boste dobili največ za ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 1. junija

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

sabina-mlakar Njena.si

Sabina Mlakar: 'Našla sem ljubezen svojega ...

ue
ue
2 20.04.2020 16:41:42

Bo HRVAŠKI DRAGULJ pristal v OLIMPIJI? Je trener med vrsticami kaj izdal?!

Trenutno zaradi covida-19 ves šport bolj ali manj miruje.

Toda čeprav se navzven ne dogaja praktično nič, to ne pomeni, da klubi oziroma trenerji povsem mirujejo. Tudi trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac pravi, da v domači karanteni med drugim veliko časa porabi za 'skavtiranje' igralcev, ki bi jih rad pripeljal v ekipo, kot je dejal v pogovoru za SN.

Vemo, da je Golemac, ko je sedel na klopi Kopra Primorske, v ospredje porinil Žana Šiška, mu namenil eno ključnih vlog, in 22-letnik mu je zaupanje vračal z odličnimi predstavami, bil je prvi asistent lige ABA, po koncu koprske pravljice pa januarja prestopil v Bayern. Na Hrvaškem se je že pred časom veliko pisalo in govorilo o tem, zakaj Roko Prkačin, ki velja za izjemen potencial, pri Ciboni ne dobiva več priložnosti za igro, kar naj bi zaviralo njegov razvoj in je zato stagniral. "Počasi, Roko je star komaj 17 let, mora šele odrasti in se razviti. Ne bi rekel, da je v tej sezoni stagniral, šel je skozi prilagoditveno obdobje na člansko košarko. Seveda bi na nekaterih tekmah lahko igral veliko bolje, tudi dobiti večjo minutažo, toda v tem ne vidim razloga za kakršnokoli dramo. Tudi Roku bi bilo veliko lažje odraščati v močnejšem klubu, ki se ne bori za obstanek v ligi ABA ali za golo preživetje," je o tem povedal Golemac.

Tak klub je tudi Cedevita Olimpija. Bi želel imeti 206 centimetrov visokega krilnega centra v naslednji sezoni v ekipi? "Ne vem, kateri trener ga ne bi želel imeti. Roko je dragulj, z njim bi mi bilo užitek delati. Ko sem bil pomočnik Slavena Rimca v Ciboni, smo imeli mlade talente, kot so Šarić, Žižić, Zubac, Slavica, Mavra ... Vsak trening z njimi te je trenersko izpolnjeval, saj si gledal, kako rastejo in kako lahko postanejo pravi igralci. Tudi midva kot trenerja sva ob teh fantih rasla, njihovo odraščanje naju je naučilo številnih stvari, ki jih prej v življenju nisva imela priložnost spoznati, oziroma, sva jih takrat videla z drugačne perspektive. Mlad igralec potrebuje stabilno delo in znano okolje, v katerem bo imel mir in samozavest za igro."

Galerija

Članki iz rubrike