Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ps
ps
3 05.02.2020 15:44:31

Sani BEČIROVIĆ jasno povedal o dilemi: Ali 'počistimo' pol ekipe ali gremo še v eno ...

alesfevzer.com
Sani Bečirović je govoril o nedavni zamenjavi trenerja Slavena Rimca.

Niste z menjavo čakali predolgo, očitno je bilo, da v ekipi ni vse tako, kot mora biti?
Govorimo o projektu, vse pa se, tudi v medijih, gleda samo skozi instant uspeh. Rimac je plačal ceno tega, da se mu je dvakrat v sezoni zgodila serija porazov, enkrat petih in drugič štirih. Odneslo ga ni nič drugega, ne pritisk navijačev ne javnosti. Dvakrat pa smo bili v krizi in v drugi smo ocenili, da bodo z osvežitvijo ali menjavo igralci odzvali drugače. Na prvo žogo je bila to najprej prekinitev pogodbe z Boatrightom, ko to ni obrodilo sadov, pa je bila logična poteza, da se dogovorimo za razhod z Rimcem. Vsa čast tudi njemu, da je prepoznal dejstvo, da ekipa ne deluje tako, kot bi si želel oziroma želeli.

Je bil Boatright potem žrtvovan? Je širil slabo energijo?
Ali se je z njegovim karakterjem širila slaba energija ali ne, najbolje vedo igralci. Nam je dejansko šlo za to, da dobimo njihovo reakcijo, da vidimo, ali bodo prepoznali, da ni nihče nezamenljiv, pa naj bo tujec ali domači igralec. Poslali smo jim sporočilo, da hočemo nekje začeti in bomo pri tem vztrajali tako dolgo, dokler ne bomo dobili želenih rezultatov. Potem se je zgodil nov domači poraz s Koprom, ki je odprl še drugo debato, ali gremo v to, da 'počistimo' pol ekipe ali gremo še v eno šok terapijo z menjavo trenerja. Odločili smo se za to drugo in v najkrajšem možnem času našli zamenjavo, s katero smo po mojem uspeli dobiti od igralcev tisto, kar smo pričakovali. To se je v napadalnem segmentu že videlo v Beogradu proti FMP-ju, obrambni del pa je gotovo tisti, ki potrebuje več kot nekaj dni treninga, da zadeve sedejo na svoje mesto.

Vam je zdaj morda žal, da ste prvega odpustili Boatrighta? Bi se morali najprej raziti s trenerjem?
Rimcu smo verjeli in mu stali ob strani. Ta odločitev je imela smisel, ker smo pokazali, da bodo morali igralci nase prevzeti del odgovornosti, preden bi lahko s prstom pokazali na trenerja, in to smo tudi naredili.


CELOTEN INTERVJU S SANIJEM BEČIROVIĆEM SI LAHKO PREBERETE TUKAJ

Članki iz rubrike