franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
0 11.12.2019 11:47:57

Italijani Ljubljančanom postavili REZILO ZA VRAT - danes tekma ZA BITI ALI NE BITI

alesfevzer.com
Košarkarji Cedevite Olimpije bodo danes v Franciji odigrali prvo odločilno tekmo v boju za napredovanje v evropskem pokalu.

Ljubljančani so v evropsko tekmovanje vstopili slabo in uvodnih pet tekem izgubili, torej vse v prvem delu rednega dela. Nadaljevanje je bilo boljše, tako so varovanci Slavena Rimca s tremi zmagami ohranili možnosti za uvrstitev v Top 16. Dva kroga pred koncem je bilo kombinacij še veliko, tudi morebitni poraz, danes z Nanterrjem, jim še ne bi zaprl vrat. A sinočnja tekma v Turčiji je marsikaj spremenila. Ker je Brescia v gosteh premagala Darušafako, poraz za Ljubljančane več ni dovoljen. Z današnjim neuspehom bi se jim vrata v drugi del tekmovanja že zaprla. V krogu ekip s štirimi zmagami (če bi Joventut izgubil danes in potem v Stožicah), bi imeli negativen izkupiček na medsebojnih tekmah, kar pomeni, da ne bi mogli zasesti rešilnega četrtega mesta.

Današnja zmaga je torej nujna. Spomnimo: Francozi so v 3. krogu za šest točk zmagali v Stožicah, a v zadnjem času - še posebej na domačem parketu - ne blestijo. Če bo Olimpija nocoj uspešna, jo naslednjo sredo s 'slovenskim' Joventutom (zanj uspešno igrata Klemen Prepelič in Alen Omić) čaka tekma za biti ali ne biti.

Kombinacij je še veliko, saj se lahko v krogu ekip s petimi zmagami znajdejo različne ekipe. To je tudi razlog, da v tem trenutku še ni jasno, kako visoka zmaga bo za Ljubljančane potrebna.

Je pa že danes jasno, da si je Darušafaka, kljub sinočnjem porazu, že zagotovila napredovanje. Da bi se to zgodilo, bi si lahko z Brescio privoščila celo poraz s 35 točkami razlike.

olimpija nanterre
alesfevzer.com

Skupina C


9. krog
Darušafaka - Brescia 61:70
Nanterre - C. Olimpija (danes, 20.45)
Joventut - Unics Kazan (danes, 20.45)

10. krog
Brescia - Nanterre (17. 12, 21.00)
Unics Kazan - Darušafaka (17. 12., 17.30)
C. Olimpija - Joventut (18. 12. 18.30)

Lestvica
1. Darušafaka 5-4
2. Unics Kazan 5-3
3. Brescia 5-4
4. Joventut 4-4
5. Nanterre 3-5
6. C. Olimpija 3-5

V Top 16 napredujejo najboljše štiri ekipe. V primeru enakega števila zmag odločajo medsebojne tekme.


"V 7Days EuroCupu je za nami dvotedenski odmor. Menim, da smo ga dobro izkoristili, predvsem za mentalni odmor, in delo na nekaterih stvareh, ki so nam na začetku sezone povzročale težave. Nanterre 92 je za nas zelo dober tekmec. Gre za kvalitetno ekipo, ki je v zadnjem času dvignila svojo formo, v rotacijo pa so se vrnili igralci, ki so bili nekaj časa poškodovani. Morali bomo biti najboljši možni, če želimo zabeležiti zmago, s katero bi se lahko povsem približali preboj v drugi del tekmovanja," je pred odhodom v Pariz povedal glavni trener Cedevite Olimpije, Slaven Rimac, Ryan Boatright, ki so ga navijači izbrali za najkoristnejšega igralca moštva v mesecu novembru, pa se povsem zaveda resnosti sredine tekme: "Zmagaj ali ostani doma. Vsaka tekma, ki je pred nami, je za nas enako pomembna, kot da je tu že končnica tekmovanja. Nihče od nas zagotovo ni prišel sem z mislijo na to, da bomo evropski pokal zaključili že po prvem delu in do konca sezone igrali le po eno tekmo na teden. Pred nami je zahtevna pot in težka preizkušnja, ampak menim, da smo pripravljeni na vse, kar nas čaka."

Članki iz rubrike