Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Primož Salmič
Primož Salmič
1 29.07.2019 11:43:07

Bo Cedevita OLIMPIJA bogatejša za DRAGIĆA ali PREPELIĆA?! To je odgovor ŠPORTNEGA DIREKTORJA!

Jurij Kodrun
Tudi med pogovorom je telefon nekajkrat zazvonil. Od ustoličenja na mesto športnega direktorja Sani Bečirović nima miru, praktično ves čas je v pogonu, saj projekt Cedevita Olimpija zahteva celega človeka 24 ur na dan, sedem dni na teden. Odgovornost je velika, od njegovega dela bo v marsičem odvisno, kako bo javnost oziroma navijači zmajev sprejeli spremembe v Stožicah.

Telefon zvoni ... Prihaja nov igralec?
(smeh) Nisem pričakoval tega vprašanja. (smeh) Pogovarjamo se še z enim oziroma dvema igralcema. Odvisno je od tega, koliko bomo še sprostili proračun. Koncept sestavljanja ekipe je bil tak, da smo najprej reševali stvari s 16 igralci, ki so bili še pod pogodbami v obeh klubih. In ko smo se dogovorili z določenim igralcem in se je sprostil določen proračun, smo na osnovi tega lahko podpisali pogodbo z novim košarkarjem. Prvotna ideja je bila, da se najprej poskušamo dogovoriti z reprezentanti oziroma igralci, ki so v tujini. Ker pa se je proces prekinitev pogodb oziroma pogajanj okrog tega malce zavlekel, smo obrnili koncept, tudi zato ker so igralci v tujini čakali evroligaške ponudbe, imeli so tudi nekatere druge ponudbe. Medtem smo se obrnili k »back-up« opcijam, igralcem, ki smo jim razložili, kakšna bo njihova vloga, in so v to tudi privolili.

Ali bo sploh ostal v moštvu kdo iz lanske ekipe Olimpije?
Bo. Gotovo bo ostal Issuf Sanon, z nami bosta tudi David Kralj in Petar Vujačić, ki bosta začela priprave in bosta z nami celoten prvi del. Potem pa bomo videli, kaj je najboljše: ali ju posoditi ali je morda boljše, da vse leto ostaneta z nami v tem ritmu treninga, a razumljivo tudi z manj igralnega časa.

Torej: v igri sta še dva igralca?
Tako je.

Slovenec in tujec?
Slovenec in tujec, Slovenec in Slovenec, ne vem. (smeh) Ni tako preprosto, da bi rekel: imam na voljo x enot, ki jih lahko porabim. Imam x enot minus tisto, kar so stare pogodbe. Če sem čisto iskren, se že od srednje šole dalje nisem toliko ukvarjal z matematiko in računanjem, kolikor sem se v zadnjem mesecu dni.

Lahko poveste vsaj položaj, za katerega še iščete igralca?
Ja, na branilskih položajih. Po sestavi ekipe se vidi, da smo »kratki« na poziciji plejmejkerja.

Torej Rupnik, Klobučar ...?
Opravili smo tudi razgovora z Rupnikom in Klobučarjem, sta gotovo imeni, ki bi dobro spadali v naš koncept, treba pa je videti, kaj bodo dovoljevale finance, da zapremo ekipo tako s kakovostnim domačim igralcem na visoki ravni kot še z enim tujcem. Ni odvisno le od tega, ali bo igralec privolil, ampak tudi od tega, ali se bomo z enim igralcem še razšli. To je najbolj preprosto in odkrito povedano.

Kaj pa Prepelič in Zoran Dragić, sta še opcija?
Ne, nihče od njiju. Oba sta zunaj našega finančnega dosega. Tako kot navijačem je tudi meni to zelo žal, a če bi uspeli pripeljati še njiju, bi govorili o evroligaškem proračunu, od katerega pa smo trenutno precej oddaljeni.

Centra ne iščete več?

Ne, za zdaj ga ne iščemo več...

CELOTEN POGOVOR S SANIJEM BEČIROVIĆEM SI LAHKO PREBERETE V PONEDELJKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN IN NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike