horoskop 43 Dobra karma

Slavna igralka kriva za smrt svoje polsestre?

luna dobaj Svet24.si

Kje si Luna D., vsi te iščejo?

marjan sarec pl2 Reporter.si

Strah pred volitvami in izgubo položajev je pač ...

vrtec, otroci Svet24.si

Vrtci pokajo po šivih, starši pa obupano ...

vojaki Necenzurirano

Vaš sin ni pravi "dec"? Pošljite ga v vojsko!

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme mu je namenila te lepe besede

sanjski-moški Njena.si

Goran izbral Ivo, po snemanju sledil šok

ku
ku
1 14.07.2019 14:25:22

Boštjan Nachbar ISKRENO o združitvi Cedevite in Olimpije: SRAM, STRAH, UPANJE ...

alesfevzer.com
Cedevita in Olimpija sta zdaj že slab teden združena, počasi že prve obrise dobiva igralska sestavljanka, odzivi na drzen projekt pa so zelo pisani.

Boštjan Nachbar je direktor ELPA-e, Združenja evroligaških igralcev. Ko se je v Las Vegasu srečal z novinarjem Sportskih novosti, se ni mogel izogniti vprašanju o novoustanovljeni Cedeviti Olimpiji, ki jo v športnem delu vodi njegov dober prijatelj Sani Bečirović, s katerim sta pred slabim letom skupaj končala igralsko kariero.

Kako Boštjan kot Slovenec doživlja združitev Cedevite in Olimpije? "Kot Slovenec se vedno želel, da bi se Olimpija vrnila na steze stare slave. Ni Slovenca, ki ne čuti tako. Moja generacija je odraščala ob gledanju lige NBA, a vseeno je bila za nas Olimpija vse. Vedno smo želeli najprej igrati za Olimpijo, potem pa je prišlo na vrsto vse ostalo. Bom odkrit, včasih me je kar sram, ker ljudje danes še vedno ne morejo ločiti posla od nekih 'ex-Yu' zgodbic. Zdaj so Hrvati prišli v Slovenijo, pa so se že pojavili ljudje, ki jim to ni všeč le zaradi tega, ker gre za Hrvate. To je košarka. To je večja stvar. Olimpija je imela več kot deset let resne težave, zdaj pa ima priložnost. Upam, da bo vse v redu, čeprav je v Sloveniji okoli tega projekta polno negativnih odzivov. Nisem doma, vendar slišim, da ljudje niso ravno podprli to združitev. Čeprav vsi upamo, da bo Olimpija spet močna kot nekdaj."

Kako je z zaščito pogodb. Združila sta se dva kluba, kaj se bo zgodilo s pravicami igralcev? "To so vprašanja za novo vodstvo kluba. Upam, da se bosta kluba na obeh straneh pošteno dogovorila z vsemi igralci. Vendar treba je vedeti, da smo že v juliju, zato bodo igralci, ki bodo pozno izvedeli, da ne bodo v ekipi, izgubiti mesec ali dva za iskanje novega kluba. To je zelo zapleteno. To bi morali delati med prejšnjo sezono. Vem, da je bil to zapleten postopek, vendar bi bilo tako bolj pošteno za igralce. Določeni igralci bodo v zelo slabem položaju in to mi ni všeč. Upam, da vsi tisti, ki vodijo ta posel, mislijo tudi na igralce."

Članki iz rubrike