kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
2 13.06.2019 14:30:04

Cedevita Ljubljana že OSVAJA MNOŽICE, vrnitev LEGENDE obnorela NAVIJAČE! Odločitev je bila ...

www.alesfevzer.com
Novi košarkarski klub Cedevita Olimpija dobiva obliko. Kot so sporočili iz kluba, so za novega glavnega direktorja že imenovali Davorja Užbinca, novi športni direktor kluba pa je nekdanji slovenski reprezentant Sani Bečirović.

Bečirović je eden najuspešnejših slovenskih košarkarjev vseh časov, svojo bogato kariero pa je ob Olimpiji gradil tudi v Virtus Bologni, Lottomatici Rim, vrhunec kariere pa je dosegel kot igralec Panathinaikosa, s katerim je osvojil dva naslova grškega državnega in pokalnega prvaka ter naslov prvaka evrolige.

Barve Slovenije je kot član reprezentance zastopal na treh evropskih ter dveh svetovnih prvenstvih. V kategoriji do 20 let je leta 2000 s slovensko reprezentanco osvojil zlato medaljo na evropskem prvenstvu. Preizkusil se je tudi v vlogi pomočnika glavnega trenerja pri Panathinaikosu. Po koncu profesionalne igralske in trenerske kariere se je posvetil razvoju mladih košarkarjev ter zastopanju profesionalnih igralcev.


"Vrniti se v Ljubljano je kot bi prišel domov. Če sem morda odšel še kot otrok, se vračam modrejši. Bogatejši z izkušnjami evropskega igralca, pomočnika trenerja, zastopnika profesionalnih igralcev in mentorja. Odločitev, da sprejmem mesto športnega direktorja, v bistvu res ni bila težka. Ker verjamem v zgodbo, verjamem v to ekipo in verjamem, da bom s svojim znanjem doprinesel, da bomo postavili nove mejnike regionalne košarke. Tu imamo res priložnost, da naredimo nekaj izjemnega," je o sodelovanju med drugim povedal Bečirović.

Davor Užbinec, dosedanji glavni direktor Košarkarskega kluba Cedevita Zagreb, je del zgodbe razvoja omenjenega hrvaškega kluba od samega začetka.

Glavni direktor in športni direktor bosta upravnemu odboru novega kluba Cedevita Olimpija Ljubljana predlagala tudi novega glavnega trenerja. Temu bo sledil podpis pogodb z izbranimi igralci, s katerimi že potekajo pogovori.

Članki iz rubrike