mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 16.03.2019 09:26:06

Jure Zdovc BRUTALNO ISKRENO pred tekmo sezone: ZATO SEM PRIŠEL, to si mislim o KLUBSKIH POTEZAH

alesfevzer.com
Jure Zdovc se je pred tedni spet vrnil k Olimpiji, s katero je tesno povezan skozi celotno svojo kariero. Jutri zvečer ga v Novem mestu čaka tekma za preživetje.

Obračun s Krko, po katerem bo ena od obeh ekip zapustila 1. ligo ABA, je zanj prišel prehitro. Ekipo, za katero priznava, da ni sestavljena po njegovih merilih in da je v slabem psihofizičnem stanju, namreč še ni uspel spraviti na zadovoljivo raven.

V intervjuju za Sportal je spregovoril tudi o svoji odločitvi, da gre z roko v žerjavico, kot pravimo. "Še pred nekaj tedni se nisem videl v tej vlogi, ki v danem položaju prinaša več minusov kot plusov. Zastopnik ni bil pretirano navdušen. Tudi družina me je prepričevala, naj dobro razmislim. Morda bo zvenelo neskromno, a zaradi stanja, v katerem je Olimpija, je to v moji trenerski karieri celo korak nazaj. Zavestno sem se odločil, da bom eno leto počival. A na koncu mi kot skorajšnjemu Ljubljančanu in osebi, ki je tesno povezana z Olimpijo, ni vseeno, kaj se dogaja s klubom," je razlagal Konjičan.

Kot je dejal, ima v glavi tudi scenarij, po katerem bi Olimpija izpadla iz tekmovanja. "Vsaka stvar je za nekaj dobra."

petrol olimpija
alesfevzer.com


O politiki kluba in direktorju Romanu Liscu ima kakopak svoje mnenje: "Športno politiko bi moral voditi nekdo, ki ima znanje in izkušnje na tem področju. Olimpija je letos naredila preveč napak. Vem, da ni nihče namenoma vlekel slabih potez. Osnovna ideja pa je bila zgrešena. Igralci so neizkušeni. Številni med njimi nimajo osnovnega tehničnega znanja. Poleg tega so najmlajši igralci tujci, kar otežuje delo v domačem prvenstvu. Slutil sem, kaj se bo zgodilo. To sem mnogim tudi povedal. Upam, da mi Zoran Martič ne zameri, a vedel sem, da ne bo dočakal konca sezone. Zakaj? Ko ne gre, je prvi krivec trener."

Značke: jure-zdovc, olimpija

Članki iz rubrike