jin jang Dobra karma

Jin in jang: stik nasprotij oziroma človek je bog...

ttt Svet24.si

Želela se je ločiti, sodil ji je z nožem. ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

zmago jelinčič Svet24.si

Sodišče zavrnilo Jelinčičevo tožbo! Zmago je ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

Tamara Korošec Njena.si

Tamara po koncu razmerja ognjevita po srcu in ...

hana luz Njena.si

Hana nima več tako polnih ustnic

STA
STA
0 03.02.2019 11:54:26

Prestopno PRESENEČENJE z Obale! Slovenski reprezentant v KOPRU!

m24.si
Danes je iz Kopra prišla nepričakovana novica o novem članu tamkajšnjega kluba.

Moštvo Sixt Primorske je še dodatno okrepilo svoje vrste. V Koper se iz belgijske elitne druščine seli 27-letni slovenski reprezentant Jakob Čebašek. Krilni in 200 cm visoki košarkar je s primorskim klubom sklenil sodelovanje do konca prihodnje sezone, so danes sporočili iz koprske ekipe.

Čebašek je športno pot začel pri ljubljanskih Parkljih. Po dveh letih odsotnosti s parketov se je jeseni 2014 na sceno vrnil v dresu nekdanjega mariborskega prvoligaša, sezono pa končal pri šoštanjski Elektri. Za tem je v domovini igral še pri Zlatorogu in Hopsih, v dresu katerih je postal najkoristnejši košarkar prvega dela Lige Nova KBM. Poleti 2017 se prvič podal na tuje. V Belgiji je okrepil zasedbo Liege Basket, to sezono pa je v isti ligi začel pri kengurujih iz Mechelena. Na 13 tekmah je v povprečno dobrih 15 minutah 4,2 točkama dodajal 2,4 skoka.

V preteklosti je bil Čebašek član reprezentance do 18 in 20 let, minulo jesen pa debitiral tudi v članski reprezentanci. V kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu je odigral zadnje štiri tekme in v dobrih 12 minutah v povprečju točki in pol dodajal 2,8 skoka.Novinec bo koprskim tigrom skušal pomagati že v drugi polovici te sezone, v kateri se bodo borili za tri lovorike. V ligi Aba 2, skozi katero se želijo prebiti med regionalno elito, se bodo v končnico podali kot prvouvrščena ekipa rednega dela, ob tem so si v državnem prvenstvu že zagotovili nastop v ligi Nova KBM za prvaka, 16. in 17. februarja pa bodo v domači Areni Bonifika skušali ubraniti naslov v pokalu Spar.

"Dobili smo možnost, da v svoje vrste pripeljemo še enega kakovostnega košarkarja. Naši ekipi se je Jakob pridružil zato, da ji pomaga doseči zastavljene cilje. Nikakor nikjer ne bomo prehitevali, pač pa ga bomo postopoma uvajali v naš sistem. Upam, da se vanj čim hitreje vklopi," je v zvezi z najnovejšo okrepitvijo dejal trener Jurica Golemac.

"Po vpoklicu v slovensko reprezentanco sem v prejšnjem klubu v Belgiji pristal na stranskem tiru. Trener mi je ob prejemu vabila dejal, da je prvi vpoklic zame super, a da bom po drugi strani zamudil velik del priprav ter da je odločitev povsem moja. Belgijo sem želel zapustiti že decembra, a se tedaj v klubu niso strinjali s tem, pred dvema tednoma pa so me poklicali in me vprašali, če sem še vedno pripravljen prekiniti sodelovanje. Za prestop v Sixt Primorsko se odločil, ker gre za izredno profesionalno organizacijo, ki na vseh področjih deluje na izredno visoki ravni, ob tem pa ima visoke cilje tako v regionalnem tekmovanju, kot tudi v slovenskih tekmovanjih. Že v tej sezoni bom skušal pomagati ekipi do ciljev po najboljših močeh. Zelo se veselim tudi sodelovanja s trenerjem Jurico Golemcem, saj je že poprej obstajala želja po sodelovanju. Vesel sem, ker sem dobil ugodno ponudbo iz domovine, kjer bo lažje tudi moji družini," je dejal Čebašek.

Članki iz rubrike