alenka marovt 1 Odkrito.si

Novinarka na Pop TV zahteva resnico

gomboc 1 Svet24.si

Slovenec v Tel Avivu osvojil zlato

Bill Cosby Svet24.si

Bill Cosby spoznan za krivega

marjan šarec-rezultati_volitve Svet24.si

Šarčevi so se razkrili, med njimi tudi znana ...

vesna ponorac Najstnica.si

Zvezdnica Gorskih sanj ima za sabo pomemben ...

rok in martina Njena.si

Rok Kunaver in Martina Plohl ujeta v objemu

britanski pric Njena.si

Mali britanski princ ima močno ime

ku
ku
8 08.01.2018 19:02:00

Vendarle menjava trenerja pri Petrolu Olimpiji. Bo po odhodu Gašperja Okorna bolje?

www.alesfevzer.com
O menjavi na trenerskem mestu v Petrolu Olimpiji se je govorilo že dalj časa, danes pa je do nje res prišlo. Gašper Okorn ni več glavni strateg slovenskih prvakov.

Vodstvo kluba in trener sta se odločila za sporazumno prekinitev pogodbe. Kot glavni razlog za predčasno prekinitev sodelovanja obe strani navajata predvsem preveliko nasičenost v odnosih med igralci in glavnim trenerjem, kar je zagotovo posledica nastopanja v treh tekmovanjih.

Okorn je že pred dnevi direktorju Romanu Liscu ponudil svoj odstop, vendar ga ta takrat ni sprejel. Odločitev je preložil za nekaj dni, danes pa je do razhoda tudi dokončno prišlo.

Zdaj že nekdanji trener zmajev je v prejšnji sezoni po dolgih osmih letih zeleno-belim prinesel novi naslov državnega prvaka.

Novi glavni trener članske ekipe je postal 52–letni Zoran Martić, ki bo vodil ekipo že na sredini tekmi Fibine lige prvakov v Nemčiji. Pogodba je sklenjena do konca te sezone.

martic
M24

Kdo je Zoran Martić?
Zoran Martić je edini slovenski košarkarski trener, ki je z domačo izbrano vrsto prišel do dveh odličij. Najprej je bil na evropskem prvenstvu do 22 let leta 1998 v italijanskem Trapaniju drugi, dve leti kasneje pa z reprezentanco do 20 let v Brnu še prvi. Kot trener je vodil številne klube tako doma kot v tujini. Nazadnje je bil kratko obdobje trener na Kitajskem, pred tem pa je sezono in pol deloval v poljskem Sopotu. Leto prej je delal v makedonskem MZT-ju, kjer je osvojil pokal in državni naslov.

Med letoma 1993 in 1997 je bil trener v mladinskem pogonu Olimpije, med letoma 2008 in 2010 pa je bil pomočnik trenerja v evroligaški zasedbi zmajev. V Sloveniji je v svoji karieri vodil še Krko, Slovan, Zlatorog, Helios, Kraški zidar, Škofjo Loko in Roglo.

V tujini je bil trener na Madžarskem (Szolnok, Kormend), Cipru (APOEL), v Ukrajini (Khimik) in Črni gori (Budućnost).

Članki iz rubrike