Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
01.05.2016 13:26:00
Deli članek:

Edo Murić: Če pride še Dino, bo že preveč dobro

Grega Wernig

Edo Murić je v pogovoru za srbski športni dnevnik "Sportski žurnal" izjavil, da si še vedno želi, da bi se mu v črno-belem dresu pridružil brat Dino.

"To bi bilo tako dobro, da je že kar nerealno. Z bratom imava isti karakter, oba sva zelo borbena. Spominjam se, ko smo v prejšnji sezoni igrali z Olimpijo, mi je Dino po tekmi rekel: 'Zdaj vem, o čem govoriš'. Ko bi imel tu še brata, kot nekoga, ki ti varuje hrbet, bi bilo kar preveč dobro. Ko sem slišal, da ta možnost obstaja, sem dobil kar kurjo polt. No, to je bila le ena od možnosti in bilo mi je žal, ko se ni uresničila. Morda nekoč ...," je v intervjuju povedal Edo Murić. Dino je sicer po odhodu iz Uniona Olimpije v tej sezoni brez kluba.

Poldrugo leto mlajši brat je sicer izpostavil, da kljub rezultatskem padcu Partizan zanj ohranja podobo, kakršno si je pridobil v preteklosti. "Vse, kar sem pričakoval, preden sem prišel v Beograd, se je uresničilo. V Sloveniji sem poslušal, kako so v tem klubu osredotočenost, delo in disciplina na prvem mestu. In res je tako. V teh dveh letih se je zgodilo veliko stvari, tako da imam nekoliko zmešano glavo, ampak pod črto je vse super. Tako mesto, klub, ljudje okoli kluba, navijači .... Obodobje v Partizanu si bom zapomnil za vse življenje. Žal mi je le to, da lani niso uspeli osvojiti naslova."

Ko je Edo septembra leta 2014 podpisal pogodbo s črno-belimi, je pričakoval zelo veliko. Prišel je v zmagovito moštvo, ki se je želelo vrniti v evroligo. Ni se zgodilo, nasprotno. Partizan v zadnjem obdobju ni več moštvo izpred let. Duško Vujošević ga je zapustil, danes pa na trenerskem stolčku sedi Aleksandar Džikić.

Slovenski reprezentančni krilni košarkar je del bivanja v Beogradu preživel izven igrišča, kar dvakrat se je otepal poškodbe rame. "Če ne bi bilo poškodb, če bi imeli le malo več športne sreče, bi bržkone osvojili vse lovorike. Džikić je vodja in ima avtoriteto, obenem je naš najboljši prijatelj," je še povedal Murić in na koncu dodal: "Zdaj gremo korak za korakom. Amapak, če nimaš cilja uvrstitve v finale in boja za lovorike, potem nima smisla, da igraš."