Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
26.10.2015 13:05:39
Deli članek:

Schortsanitisev čas pri Crveni zvezdi se izteka

Euroleague

Ob prihodu Sofoklisa Shortsanitisa v Crveno zvezdo je bilo med njenimi privrženci mogoče začutiti kar precej zadovoljstva.

Rrdeče-beli so v 30-letnem grškem košarkarju kamerunskih korenin videli zamenjavo za Bobija Marjanovića, ki je poleti odšel v člana NBA lige San Antonio.

Vendar pa robustni center ni upravičil zaupanja odgovornih v beograjskem klubu, ki so od njega veliko pričakovali, zato ti že razmišljajo o predčasni prekinitvi sodelovanja. Schortsanitis je v ABA ligi v povprečju do zdaj na tekmo dosegel slabih pet točk in imel pri tem še 2,5 skoka. V evroligi pa njegov povprečni strelski izkupiček na tekmo znaša 4,5 točke. Zaradi Grkovih slabih predstav mesto prvega centra ekipe vse bolj prevzema Nemec Maik Zirbes, zato se zdi slovo skoraj neizbežno, in v Crveni zvezdi naj bi že iskali novo okrepitev na tej poziciji.

Za nameček bo Crvena zvezda že nocoj v dvoboju z Metalcem nastopila brez Schortsanitisa, ki zaradi želodčnih težav sploh ni odpotoval v Valjevo. Konec tedna pa se je pritoževal nad težavami z gležnjem.