Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
09.06.2015 10:26:06
Deli članek:

Union Olimpija: Logično, seveda

Arsen Perić

Igralski seznam Uniona Olimpije je še vedno tak, kakršen je bil videti takoj po izpadu v četrtfinalu državnega prvenstva. Na njem je šest imen, na popolnitev preostalih mest pa še čakamo.

Kar je seveda logično, če pa še ni znano, kdo bo naslednjo sezono sedel na klopi zmajev. Memi Bečirović je februarja, ko je nasledil Aleša Pipana, upal, da bo njegov tokratni mandat daljši od prvega v sezoni 2007/08. A se je uštel. Takrat se je poslovil na polovici sezone, tokrat po dveh mesecih in pol. S porazom proti Heliosu je bilo, kriv ali ne, tudi konec možnosti zanj, da bi še naprej vodil Ljubljančane. Uradnega razhoda sicer ni bilo, a Bečirović je bil praktično že takrat, sedmega maja, ko je odhajal iz domžalskega Komunalnega centra, nekdanji trener Olimpije. In začelo se je iskanje naslednika, na ime pa še čakamo.

Grega Wernig

Zdi se, da gre vendarle za namige, ki spadajo v kategorijo poletja in kislih kumaric, ter da je precej realnejša in pravzaprav edina (logična, seveda) možnost Gašper Potočnik. Ta ustreza vsem kriterijem.

Kar je seveda logično, če pa še ni znano, kakšna bo naslednjo sezono sponzorska struktura zmajev. Višina proračuna in konsenz glavnih pokroviteljev bosta izoblikovala odgovor, ki ga čakamo. Vmesni čas je seveda kot nalašč za špekulacije in ugibanja, tudi takšna, ali ne bo nemara novi strateg Miroslav Muta Nikolić, srbski trener, ki je nazadnje vodil Radnički in je tudi pomočnik Saše Đorđevića v srbski reprezentanci. Zdi se, da gre vendarle za namige, ki spadajo v kategorijo poletja in kislih kumaric, ter da je precej realnejša in pravzaprav edina (logična, seveda) možnost Gašper Potočnik. Ta ustreza vsem kriterijem: ne bo predrag, zadnji dve leti je dobro vodil mladinski pogon v Stožicah in bil uspešen trener mladincev ter škofjeloškega drugoligaša, ki se je uvrstil v prvo ligo, je Slovenec, povrhu tega pa pomočnik selektorja Jureta Zdovca, torej tudi sledilec njegove filozofije, ki je čislana v pomembnih krogih okrog kluba. Če že Zdovca v tem trenutku ni mogoče pripeljati, potem je najboljši možen približek Potočnik.

Nikola Miljković

POTOČNIK = MESIČEK
Slednji naj bi bil tudi pravo zagotovilo, da bo filozofija potiskanja mladih v ospredje najbolje uresničena. Tokrat zares. Med sedmerico, ki je zdaj na seznamu za naslednjo sezono, je najstarejši Blaž Mahkovic s 25 leti, sledita Jaka Brodnik in Alen Omić s 23-imi. Prav ta dva zelo verjetno jeseni niti ne bosta dočakala v zeleno-belem dresu. Brodnik v dveh sezonah pri Olimpiji ni opozoril nase in najbrž ne bo dobil še ene priložnosti, Omić pa je edini "proizvod«, s katerim lahko v klubu nekaj zaslužijo, in ga bo pot verjetno vodila v Španijo. Potočnik naj bi bil tudi zagotovilo, da bo Blaž Mesiček svojo prvo profesionalno pogodbo res podpisal z Olimpijo. Nadarjeni mladenič, ki bo v petek dopolnil 18 let, želi igrati, novi trener, ki ga seveda odlično pozna iz mladinskih vrst in Škofje Loke, pa naj bi mu to omogočil.

SEDMERICA S POGODBAMI
Paolo Marinelli
Gregor Hrovat
Jaka Brodnik
Vasilije Vučetić
Blaž Mahkovic
Alen Omić
Vlatko Čančar
Arsen Perić