evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 16.11.2014 10:38:10

CRVENA ZVEZDA – KRKA: Tokrat ne le fraza

Nikola Miljković
Nocoj ob 19. uri bodo slovenski prvaki igrali v Beogradu.

Današnje četrto gostovanje slovenskih prvakov v ligi ABA je prav gotovo najtežje doslej. Ali pa najlažje, kakor se vzame. Če igraš pri najboljši ekipi lige, kar Crvena zvezda trenutno je, potem fraza, da nimaš kaj izgubiti, dejansko ima svoj pomen.


Bi moralo biti košarkarje Krke po odlični predstavi Crvene zvezde na evroligaškem gostovanju pri Laboral Kutxi strah jutrišnjega dvoboja s prvouvrščeno ekipo lige ABA v Beogradu? Glede na vse težave, ki spremljajo Novomeščane na začetku sezone, ko še niti na eni tekmi niso nastopili v popolni postavi, morda res.

Krka je letos v Pionirju že slavila proti Partizanu, Zvezda pa je v Beogradu v preteklosti že dvakrat padla, nazadnje v sezoni 2010/11.

Tako je bilo tudi v sredo v državnem prvenstvu, ko so krkaši slavili v Laškem, igralo pa je praktično le sedem igralcev. V postavi ni bilo Mirka Mulalića in Malcolma Armsteada, na klopi je ostal Luka Lapornik, ki še vedno okreva po operaciji zapestja, po petih minutah igre pa je parket zapustil tudi Alexis Wangmene, ki je dobil udarec v mišico pred tekmo s Cibono. Tako je veliko breme padlo na tiste, ki že tako ali tako igrajo največ, najstarejši Jasmin Hukić je denimo na parketu prebil več kot 36 minut.

Danes skoraj gotovo ne bo imel take minutaže, en razlog je to, da bo Krka vseeno bolj popolna, in drugi ta, da toliko minut na parketu s Crveno zvezdo pri 35 letih, kolikor jih ima Hukić, preprosto težko vzdržiš. Tempo bo namreč precej višji, kot je bil v sredo, saj Zvezda igra verjetno najhitreje med vsemi klubi v ligi. Četrtkova zmaga v Baskiji je sicer pobrala nekaj moči, a ob kadru, ki ga ima na voljo trener Dejan Radonjić, lahko še vedno drži visok ritem vso tekmo.

NIMA SLABEGA ČLENA
"Crvena zvezda je favoritinja lige, z moštvom, ki je sestavljeno, da se uvrsti med najboljših 16 v evroligi. V postavi nima slabega člena in v dosedanjem delu sezone deluje v skladu z vložki in pričakovanji. Mi nismo pod pritiskom in v tej tekmi nimamo česa izgubiti. Še posebej če se upošteva naše težave s poškodbami, zaradi katerih nismo imeli nobenega kolektivnega treninga. Vseeno pričakujem, da se bodo moji igralci na izziv igranja s tako kakovostnim nasprotnikom odzvali kot pravi športniki," je dejal trener Krke Aleksandar Džikić, ki bi kot "partizanovec" verjetno še toliko rajši zagrenil življenje rdeče-belim.

Članki iz rubrike