Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
16.10.2024 12:16:46
Deli članek:

V Tivoliju v spomin Štefana Semeta žalna knjiga, namesto sveč donacije za mlade športnike

Profimedia

Slovenski hokej je zavit v črno.

Slovenski hokej je zavit v črno, v 78. letu se je za vedno poslovil Štefan Seme, dolgoletni hokejski delavec.

Seme je bil kot igralec dolgoletni član ljubljanske Olimpije, z jugoslovansko reprezentanco pa je med drugim nastopil na olimpijskih igrah leta 1972 v Saporu. Ducat let kasneje je kot selektor jugoslovansko izbrano vrsto vodil na domačih OI v Sarajevu, kasneje pa je bil tudi trener Olimpije.

Seme je bil v šestdesetih in sedemdesetih letih s športnim udejstvovanjem pravi vzornik mladim. Ni bil samo odličen hokejist, ampak tudi eden najboljših slovenskih igralcev vaterpola.

Bil je odličen hokejski napadalec, veliki borec in izjemen strelec. Tako si je utrl pot v reprezentanco Jugoslavije, leta 1972 je sodeloval na olimpijskih igrah v Sapporu, za reprezentanco je odigral 14 tekem in dosegel po en gol in podajo.

Po koncu kariere je bil trener in je sodeloval pri vzgoji novega rodu ljubljanskih hokejistov, na OI v Sarajevu je kot selektor vodil hokejsko reprezentanco, aktiven je bil tudi kot funkcionar pri Hokejski zvezi Slovenije in v in-line hokeju.

Njegov nenaden odhod je ljubitelje hokeja presenetil in razžalostil, saj je domala do svoje smrti redno igral tenis pred svojo najdražjo dvorano v Tivoliju, kjer smo ga pogosto srečali na tekmah Olimpije v ligi ICEHL.

Ohranili ga bomo v večnem spominu.

Ob slovesu od nekdanjega hokejskega reprezentanta in selektorja, bo Javni zavod Šport Ljubljana odprl žalno knjigo za vse njegove prijatelje, znance, sodelavce ter ljubitelje hokeja vaterpola, tenisa in športa nasploh, ki bi se z vpisom v knjigo želeli pokloniti njegovemu življenju in delu.

Žalna knjiga bo odprta v četrtek, 17. oktobra od 9. do 20. ure ter v petek, 18. oktobra, od 8. do 13. ure v Boljkovi sobi Hale Tivoli v Ljubljani.

Pogreb pokojnega bo v petek, 18. oktobra 2024, ob 17. uri izpred vežice Sv. Antona na Plečnikovih Žalah.

V duhu le te svojci pokojnega hvaležno odklanajajo sveče in cvetje, ter vse ljudi, ki nosijo šport v srcu, prosijo naj namesto tega namenijo prostovoljni prispevek za pomoč mladim, socialno ogroženim športnikom.

Vsi, ki bi na takšen način želeli počastiti spomin na pokojnega, lahko to storijo z nakazilom na račun HZS pri OTP banka d.d.: SI56 0400 1004 6434 277 pri čemer je potrebno navesti namen nakazila: "Donacija – sklad Štefan Seme", kot sklic navesti: 00 1947-2024.

Profimedia