Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
12.10.2024 13:00:04
Deli članek:

Danes začetek osme sezone lige IHL, aktualni prvak Triglav starta doma

MPA

V prvem krogu se vse tekme ne bodo odigrale.

Potem, ko so po celem svetu hokejska tekmovanja že v polnem pogonu, se bo kot ena od zadnjih začela tudi liga IHL, ki združuje ekipe iz treh držav – Slovenije, Hrvaške in Srbije.

V soboto v ligi IHL: Triglav – Mladost (18.00), Crvena zvezda – Sij Acroni Jesenice (17.15), Zagreb – Slavija Junior (prestavljeno), Vojvodina – Medveščak (prestavljeno)

To bo sicer osma sezona lige IHL, v kateri bomo spremljali boje osmih ekip, potem ko sta to tekmovanje zapustila hrvaški Sisak, ki zdaj igra v ligi AHL, ter Maribor, ki se bo raje dokazoval v tretji avstrijski ligi.

Tri kolektivi (Sij Acroni Jesenice, Triglav in Slavija Junior) bodo zastopali Slovenijo, dva Srbijo (Crvena zvezda in Vojvodina) in tri Hrvaško (Medveščak, Zagreb in Mladost), ti pa bodo palice prvič prekrižali v to soboto, a odigrali se bosta le dve tekmi.

Za prvi plošček v sezoni se bosta v Beogradu borila Crvena zvezda in Jesenice, aktualni prvak iz Kranja, Triglav, pa bo sezono na domači ledeni ploskvi odprl proti Mladosti.

Triglav je doslej osvojil tri naslove, po enkrat pa so slavile Crvena zvezda, Jesenice in Medveščak 2, enkrat je bila sezona prekinjena zaradi epidemije.