favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 04.05.2022 18:48:45

Hokejski hram slavnih bogatejši za 25 novih članov

Martin Metelko
Slovenska akademija slavnih in zaslužnih slovenskega hokeja na ledu je danes pridobila petindvajset novih članov in članic. Danes je v dvorani Tivoli namreč potekala razglasitev novih imen v Hram slavnih. Med njimi so prvič slovenske hokejistke, nedavno upokojeni igralci ter nekateri tujci, ki so zaslužni za razvoj hokeja v Sloveniji.

Priznanja so podelili prvič po desetih letih, v glavni vlogi je bil tokrat novi predsednik akademije Rudi Hiti. "V čast mi je podeliti priznanja mlajši generaciji, to je bil moj šport in v njem sem izjemno užival. Tudi naslednji generaciji hokej veliko pomeni, saj smo za tako majhen narod res prepoznavni in v hokeju dosegamo višjo raven," je ob podelitvi dejal Hiti.

Prvič so, poleg moških, v slovenski hokejski "Hall of fame" sprejeli šest članic. Skupno so danes priznanja podelili enaindvajsetim Slovencem in Slovenkam ter štirim tujcem. Tako ima Hram slavnih sedaj skupno 135 članov.

"Po dveh letih smo končno uspeli organizirati svetovno prvenstvo in čeprav je okrnjeno v tekmovalnem smislu, je vseeno združilo slovenski hokej. Komisiji bi ob imenovanju članov in članic rad čestital, saj so prvič v Hram imenovali tudi slovenske igralke," je po razglasitvi dejal še predsednik Hokejske zveze Slovenije (HZS) Matjaž Rakovec.



Novi člani so: Jasmina Rošar, Mojca Dud, Tea Lahajnar, Metka Manfreda, Ina Prezelj, Vesna Ažman, Marcel Rodman, Gaber Glavič, Jurij Goličič, Ivo Jan ml., Andrej Hočevar, Robert Kristan, Gregor Polončič, Tomaž Razingar, Ildar Rahmatulin, Miha Rebolj, Peter Rožič, Mitja Šivic, Dejan Varl, Matjaž Kopitar in Ludvik Žitnik.

V hramu pa so po novem tudi štirje tujci, ki imajo veliko zaslug za razvoj slovenskega hokeja: Neil Sheehy, Vladimir Krikunov, Kari Savolainen in Josef Benjač.

Slovenska akademija slavnih in zaslužnih slovenskega hokeja oziroma "Hall of fame" slovenskega hokeja od leta 2007 deluje kot samostojna institucija s podporo Hokejske zveze Slovenije. Doslej se je po strogih kriterijih vanjo uvrstilo 135 igralcev, sodnikov, zaslužnih tujih hokejskih delavcev in graditeljev hokeja.

Značke: hokej, slovenija

Članki iz rubrike