Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 02.04.2022 12:25:14

Še en hokejski VRHUNEC! Zmaji v NETRADICIONALNEM FINALU veliki FAVORITI, izzivalci so RAZPRODALI DVORANO!!

alesfevzer.com
Nocoj bo 20. uri se bo začelo zadnje dejanje domače klubske hokejske scene.

V finalu državnega prvenstva pa letos ne bo tradicionalnih tekmecev iz Ljubljane in Jesenic, ampak bo favorizirano SŽ Olimpijo izzval kranjski Triglav.

Za ljubitelje hokeja, ki v Sloveniji prisegajo na večne derbije in obračune med rdečimi in zelenimi, je bil tako vrhunec dogajanja že v začetku februarja. Takrat sta se namreč v polfinalu pomerila najmočnejša slovenska kluba, člana lige ICEHL in alpske lige. Boljši so bili Ljubljančani, SŽ Olimpija je na drugi tekmi zmagala s 5:0, v seštevku dveh pa tudi gladko z 8:0.

Že po nastopih v rednem delu in razvrstitvi ekip v DP je bilo namreč jasno, da v tej sezoni ne bo tradicionalnega obračuna v velikem finalu. Po rednem delu so hokejisti Sija Acronija Jesenic, ki so v tej sezoni branili naslov iz prejšnje (takrat so slavili s 3:2 po podaljšku na zadnji tekmi in s 3:2 skupno v zmagah), zasedli prvo mesto.

SŽ Olimpija, ki je v rednem delu nastopala večinoma s pomlajeno zasedbo (le na obeh derbijih z Jeseničani s prvo ekipo), pa je bila šele četrta in tako sta se tekmeca znašla v paru že v polfinalu.

Tak razplet pa je ponudil redko priložnost enemu od preostalih klubov v Sloveniji, da pride do velikega finala. Izkoristili so jo Kranjčani, v polfinalu so se merili z ekipo Slavija Junior.

Končnico DP so morali pri Hokejski zvezi Slovenije sicer nekajkrat spreminjati in prilagajati, zaradi okužb v posameznih ekipah so urnik spremenili. V tem drugem polfinalnem paru je tako odločala le ena tekma, ki so jo na terenu tekmecev z 2:1 dobili hokejisti Triglava in tako že dosegli največji klubski uspeh doslej na domači sceni.



Na tej tekmi je imela zaloška ekipa sicer terensko premoč, kranjska pa predvsem zbrano obrambo in razpoloženega vratarja Tomaža Trelca. Kranjčani bodo sicer, ko bo konec finalnih bojev državnega prvenstva, še nadaljevali sezono, saj so se uvrstili tudi v finale lige IHL, po moči tretjega regionalnega tekmovanja, v katerem nastopajo slovenski klubi.

Za SŽ Olimpijo pa je mednarodna sezona že končana, potem ko so po ostrem boju z beljaškim VSV svojo prvo sezono v najmočnejši regionalni ligi končali v četrtfinalu.

Na poti do polfinala DP so sicer v četrtfinalu igralci Triglava premagali MK Bled, Založani pa Celjane. SŽ Olimpija je v četrtfinalu premagala mlado jeseniško ekipo v dveh tekmah, medtem ko so starejši Jeseničani četrtfinale dobili brez boja proti Mariborčanom.

Na prihajajočih tekmah finala imajo seveda jasen status favorita Ljubljančani, pravzaprav bo veljajo za presenečenje, če bosta potrebni več kot dve tekmi. A v Triglavu se seveda ne predajajo vnaprej in bodo skušali doseči čim več. Zanimanja za prvo tekmo finala, ki ga bo gostila Arena Zlato polje je bilo neizmerno, že dan pred obračunom, so v Kranju dvorano razprodali. 

Hokejska zveza Slovenije je pred dnevi objavila razpored finalnih tekem. Finale se bo začel nocoj v Kranju (ker so bili Kranjčani v rednem delu tretji, Ljubljančani pa četrti, ima Triglav prednost domačega ledu). Druga bo nato 5. aprila v Ljubljani, morebitna tretja pa 7. aprila spet v Kranju.

Zgodovina državnih prvenstev je sicer krepko na strani igralcev obeh najmočnejših moštev iz Ljubljane in Jesenic, ki so v različnih klubih osvojili vse lovorike v samostojni Sloveniji. Jeseničani imajo v zbirki 13 naslovov v obdobju samostojne države, Ljubljančani pa 16, doslej zadnjega so osvojili v sezoni 2018/19. V sezoni 2019/20 zaradi koronske krize tekmovanja niso dokončali.

Članki iz rubrike