stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

bk
bk
0 29.03.2022 21:13:01

Polfinalov lige IHL konec že po štirih tekmah, favorita upravičila pričakovanja

Domen Jančič
V soboto sta se v končnici lige IHL odigrali zadnji polfinalni tekmi.

Obe seriji sta se končali po štirih tekmah, s 3:1 pa sta se v finale tega mednarodnega tekmovanja uvrstila branilec naslova Triglav in Slavija Junior, za katero bo to drugi finale v ligi IHL. Prav ta kluba sta se v finalu lige IHL srečala v lanski izvedbi, takrat je Triglav slavil prvi naslov s 3:0 v zmagah.

Ekipi sta tudi letos v rednem in drugem delu sezone prikazali največ in sta tako tudi v polfinalih upravičili vlogi favorita ter seriji sklenili še pred odločilnima petima tekmama.

Slavija Junior, ki je večji del sezone vodila v tem tekmovanju, je tako končala pot Crveni zvezdi, edini tuji ekipi, ki se je prebila med najboljše štiri kolektive. V Beogradu so Založani temelje tretji zmagi položili že v prvi tretjini, ki so jo dobili s 3:0, v razmiku sedmih minut so takrat zadeli Jure Primar, Gašper Skerlep in Nik Sitar. V drugi tretjini so domači, ki so v tem delu več streljali na gol, izkoristili enega od številnih power playev, a vseeno je vratar Slavije Junior Jure Pavlič nato zaklenil svoja vrata in s 36 obrambami moštvu pomagal do preboja v finale.

SPORED FINALA LIGE IHL
Sobota, 9. april: Slavija Junior – Triglav
Torek, 12. april: Triglav – Slavija Junior
*Sobota, 16. april: Slavija Junior – Triglav
Opomba: * – če bo treba.

Bolj je bilo napeto v Podmežakli, kjer sta se Jesenice mladi in Triglav na matineji razšla z golom razlike. Vratar gostov Tomaž Trelc je za finale ubranil 34 strelov, Gašper Panjtar pa je zbral 18 obramb. Četa Gabra Glaviča je sicer prvo tretjino dobila z 2:1, v zadnjo sta moštvi krenili izenačeni (2:2), v 47. in 58. minuti pa sta nato Krištof Potočnik in Žan Zupan poskrbela za vodstvo s +2, ki je bilo dovolj visoko, da ga mladi Jeseničani niso uspeli izničiti.

Finale bi se moral po prvotnem načrtu začeti to soboto, a je HZS prednost dala državnemu prvenstvu, tako da se bo prva tekma zadnje serije lige IHL odigrala z enotedensko zamudo. V finalu bo prednost igrišča imela Slavija Junior, prvak pa bo moštvo, ki bo prvo prišlo do dveh zmag, in ne treh, kot je bilo sprva načrtovano.

Članki iz rubrike