Natalija Gorščak Svet24.si

Generalni direktor hoče razrešiti direktorico ...

covidno potrdilo, lokal, italija Svet24.si

Sindikat delavcev gostinstva in turizma: Stanje je...

Esther Digley Svet24.si

Pogrešana je bila od lanskega novembra. Našli so...

borut pahor-pl1 Reporter.si

Bodo redne volitve že aprila? Pahor lahko pohiti ...

20161021-00734717 Necenzurirano

Janševi na veliko zaposlujejo v Sovi in višajo ...

poljub Dobra karma

Ta 4 astrološka znamenja so v spolnosti nenasitna

Gregor Čeglaj Njena.si

Gregor Čeglaj v ZDA rad obišče brata dvojčka

bk
bk
0 21.07.2021 09:45:07

SŽ Olimpija tudi v ligi IHL, vrača se Maribor, tu je še hrvaški novinec

alesfevzer.com
Hokejska zveza Slovenije je začrtala tekmovanja v sezoni 2021/22.

Nova sezona se bo zdaj že tradicionalno začela s tekmovanjem za Pokal Slovenije, ki bo tokrat potekalo na Bledu med 1. in 4. septembrom. Septembra se bosta nato začela tudi člansko državno prvenstvo in International Hockey League, liga IHL.

Predvidoma 11. septembra se bo začelo tudi državno prvenstvo, v katerem se bo za naslov državnega prvaka potegovalo osem ekip, Sij Acroni Jesenice, SŽ Olimpija, Triglav, Slavija Junior, Maribor, Jesenice mladi, Celje in MK Bled, vsi ti klubi se bodo borili tudi za pokal Slovenije.

Tekme prvega dela tekmovanja bodo štele tudi v ligi IHL, vsako moštvo pa bo v rednem delu DP odigralo 14 tekem. Državni prvak bo predvidoma znan aprila 2022.

To sezono pa se nekaj novosti obeta v mednarodni ligi IHL za člane, v kateri bo tekmovalo kar 13 klubov. Tekmovanje se bo razdelilo na dve skupini, na sever in jug, v ligi IHL pa bosta letos dva novinca, hrvaški Sisak, svojo ekipo bo v ligi IHL imela tudi SŽ Olimpija, tekmovanju pa se po treh letih znova priključuje Maribor. SŽ Olimpija in Maribor bosta igrala v skupini sever, v kateri bodo še ostala slovenska moštva – aktualni prvak Triglav, Slavija Junior, Celje, Jesenice mladi in MK Bled. V skupini jug pa se bodo borile hrvaške in srbski ekipi – Medveščak mladi, Mladost, Zagreb, Sisak ter Crvena zvezda in Vojvodina. Skupina jug bo v sezono startala 25. septembra.

Skupini sever in jug se bosta združili šele v drugem delu tekmovanja, v skupino A se bodo uvrstile štiri najboljše ekipe iz skupine sever in najboljši dve iz skupine jug ter se v drugem delu borile za čim boljše izhodišče v četrtfinalu. V skupini B se bodo za še dve mesti v končnici borili tretji, četrti, peti in šesti klub iz skupine jug ter peti in šesti s »severa«, sedmi, zadnjeuvrščeni po prvem delu lige v slovenski skupini, bo sezono končal po prvem delu.

Tekmovanja v ligi IHL bodo potekala tudi v selekcijah U-19, U-17, U-15 in U-13.

Članki iz rubrike